عالمان دین
و اخلاق در عملی
نقل می کنند وقتی که ملا مهدی نراقی از نوشتن کتاب اخلاقی و پر ارزش «جامع السعادات» فراغت یافت و نسخه های آن در اطراف پخش شد نسخه ای به دست سید مهدی بحرالعلوم آن مرد فاضل و عالم و کامل که در نجف اشرف محور علم و تقوی و زهد و عبادت و کیاست و مرجعیت بود رسید، بسیار از این کتاب در شگفت شد و آرزو کرد روزی به دیدار مولف این کتاب پر محتوی توفیق یابد.
🔸اتفاقا ملامهدی نراقی نیز در آتش اشتیاق زیارت ائمه طاهرین می سوخت و از خدا می خواست تا به اعتاب مقدسه مشرف شود و بالاخره حضرت حق این توفیق را نصیب او کرد تا نجف و کربلا و کاظمین و سامرا را زیارت کند. وقتی وارد نجف شد طبق رسم آن زمان همه علما به دیدن آن عارف و معلم اخلاق رفته و او هم به بازدید آنها رفت. تنها کسی که از او دیدن نکرد سید مهدی بحرالعلوم بود. نجف از این واقعه شگفت زده شد همه از هم می پرسیدند علت چیست که سید به دیدار ملامهدی نرفته است. نراقی بزرگوار احوال سید را جویا شد و نشانی خواست و به دیدن او رفت و مردم از چنین کردار کریمانه آقای نراقی در عجب بودند.
❗️وقتی آقای نراقی ره وارد مجلس شد عده ای از علما و طلاب حضور داشتند و به احترام او بلند شدند. اما سید بحر العلوم توجهی نکرده و تا آخر رعایت ادب و احترام را نسبت به او بجا نیاورد... پس از چند روز بار دیگر مرحوم نراقی به دیدار سید رفت ولی باز به همان منوال و شاید سردتر و باز مرحوم نراقی بدون ناراحتی بازگشت.
🔹 کم کم سفر نراقی رو به پایان می رفت مرحوم نراقی برای خداحافظی به دیدار آن مرد الهی شتافت، وقتی وارد شد حاضرین دیدند سید با کمال خضوع تا نزدیک درب به استقبال نراقی رفت و مثل عبدی که مولایش را در آغوش می گیرد نراقی را در آغوش گرفت و چون شاگردی در برابر استاد نشست. پس از پایان مجلس سبب برخورد اول و دوم را از او پرسیدند، آن جناب جواب داد من کتاب جامع السعادات وی را مطالعه کردم و آن را در نوع خود بی نظیر یافتم آرزو داشتم مولف آن را ببینم و وی را آزمایش کنم که آیا آنچه در کتاب در باب فضایل اخلاق مثل حلم نوشته در خود او هست یا نه... او مرد دین و پیکره اخلاق و مجسمه عمل صالح است.
📚کتاب دین ما علمای ما
@emamjomemobarakeh
📌 واحد فرهنگی دفتر امام جمعه شهرستان مبارکه