📌آیا خداوند تمام دعاهای بندگان را اجابت میکند؟
✍پاسخ
1⃣برآورده کردن تمام خواستههای بندگان که در قالب دعا بیان میشود، با هیچ منطقی سازگار نیست و خلاف حکمت و سنتهای الهی است.
2⃣چنانکه والدین حکیم، هرگز خواستههای غیرمعقول و نیز خواستههای خلاف مصلحت فرزندانشان را برآورده نمیکنند، حکمت خداوند نیز اقتضا میکند که هر خواستهای را برآورده نکند.
3⃣یکی از سنتهای الهی، سنت امتحان است. خداوند انسانها را با قحطی، بیماری، مرگ عزیزان و ... آزمایش میکند. فرض کنید، من دعا کنم که بیمار نشوم، یا بیماری بر من اثر نگذارد، هیچگاه چیزی از اموالم کم نشود، مرگ سراغم نیاید و ... . برآورده کردن این خواستهها به انکار سنت آزمایش و تعارض در وعدههای الهی منجر میشود.
4⃣سوال: معنای این آیات چیست؟ «ادعونی استجب لکم»(غافر، ۶۰) همچنین فرموده: «اگر بندگانم سراغ مرا از تو(پیامبر) بگیرند، بگو من من نزدیکم. دعای دعای کننده را اجابت میکنم» (اجیب دعوة الداع اذا دعان) (بقره، ۱۸۶)
5⃣به نظر میرسد اولاً معنای آیات آن است که اگر بندگان مرا بخوانند، جوابشان را میدهم و از آنها رویگردان نمیشوم. معنایش این نیست که لزوماً هر خواستهای داشته باشند، برآورده میکنم. روشن است که علم به اینکه خدا جواب انسان را میدهد خود اثر معنوی و روانی فوق العاده ای دارد، خواه خواسته اش را برآورده کند یا نکند.
6⃣ثانیاً اگر هم معنای اجابت، برآورده ساختن خواستهها باشد، با توجه به سایر آیات قرآن دانسته میشود که برآورده ساختن دعاها، به طور مطلق و بی قید و شرط منظور نیست.
#اجابت_دعا
#سوال
#شبهه
🆔
https://eitaa.com/emamsadegh_ir