🗒
خطر نوخوارجی گری/ بخش دوم
✍
#محمد_هادی_سمتی،سردبیر مَنار
مثال برجستهاش ماجرای صدور فرمان «آتش به اختیار» در هفدهم خرداد 96 است که کمتر از یک ماه بعد_پنجم تیرماه 96_ با این تبصره اساسی که «آتشبهاختیار به معنی کار فرهنگی خودجوش و تمیز است» تکمیل شد اما آنچه بر درودیوارهای حقیقی و مجازی مشاهده میشود تنها همان فرمان اول است و گویا کمتر کسی برای توجه به تبصره تکمیلی تمایل نشان میدهد. حالآنکه فرمان آتش به اختیار بستگی به شرایط بحرانی و ایجاد اختلال در مرکز فرماندهی دارد و همیشه قابلیت اجرایی شدن ندارد و شامل اقدامهای خودسرانه و خلاف قانون و نظم عمومی نمیشود. افزون بر این مطب آنکه تشخیص شرایط اختلال نیز مسئلهای مهم است.
اقدام خودسرانه یعنی اینکه یک روز در میانه تجمعی که برای رساندن فریاد اعتراض حوزه علمیه به وضعیت معیشتی ترتیب دادهشده بود و میرفت تا به این پرسش که «نقش طلاب و فضلا در سختیها و مشکلات مردم چیست و چرا دَم برنمیآورند؟» پاسخی قانعکننده بدهد، اما ناگهان با یک شعر نقش بسته بر تکهای مقوا که نوید مرگ میداد همهچیز ویران شد و تا مدتها این حاشیه شیطنتآمیز در همهجا برجسته بود.
و امروز نیز در شرایطی که تلاشهای خستگیناپذیر مدافعان سلامت برای کاستن از دردهای کرونایی به ثمر نشسته است، عدهای که در قالب انقلابی گری معنا میشوند با فقدان دقت در مبانی، رفتاری نو خوارج گونه نشان میدهند و فریاد مخالفت با واکسن داخلی سر میدهند.
حالا شما این را بگذارید در کنار سخن امام جامعه که تولید واکسن داخلی را مایه افتخار و عزت میداند و از همهکسانی که در تولید آن سهیم بودهاند _ازجمله وزارت بهداشت_ تجلیل میکند اما برخی با توجیه و تفسیرهای غلط سعی دارند این تلاشها را نادیده بگیرند و تقویت خدمتها را بر خیانتها ترجیح میدهند.
آنچه در این یادداشت تشریح شد نقدی است بر طیفی خاص از جریانهای انقلابی که خدمات خوبی نیز انجام میدهند اما برخی عملکردهای ناشی از سطحی انگاری سبب شده است تا این نگرانی نسبت به تولد جریان نو خوارجی گری پدید آید.
بازخوانی مبانی و اندیشه امامین انقلاب و بهویژه توجه دقیق به بیانات رهبر انقلاب اسلامی تنها کلید جلوگیری از پیدایش این جریان نامبارک است که اگر جدی گرفته نشود روزی ممکن است رأس نظام را نیز هدف قرار بدهد و از او عبور کند.
این جمله پایانی _انتقاد رهبر انقلاب نسبت به برهم زدن مراسم سالگرد ارتحال امام راحل_ را مرور کنید.
«آنکسانی که این کارها را میکنند، اگر واقعاً حزباللّهی و مؤمناند، خب نکنند. میبینید که تشخیص ما این است که این کارها به ضرر کشور است، این کارها به نفع نیست. با احساساتشان راه بیفتند اینجا، آنجا، علیه این شعار بدهند، علیه آن شعار بدهند؛ این شعار دادنها کاری از پیش نمیبرد. بیانات در دیدار مردم آذربایجان - ۱۳۹۱/۱۱/۲۸»
#یادداشت
#سخن_سردبیر
#نو_خوارجی_گری