🔻پس از حدود 138 روز نبرد ، خبر انتقال پهپادهای ایرانی به ارتش روسیه برای عملیات رزمی در اوکراین ، پس از حملات غافلگیرانه روسها به فرودگاه گوستمول ، دومین رویداد تعجب برانگیز نبرد در اوکراین بشمار می رفت . جیک سولیوان مشاور امنیت ملی ایالات متحده در 11 جولای 2022 به خبرنگاران اعلام نمود که ایران در حال آماده شده برای تحویل صدها فروند هواگرد با قابلیتهای شناسایی و رزمی است . ولی در جریان یک جلسه توجیهی در کاخ سفید اعلام نمود که اطلاعاتی در اختیار دارد که نشان میدهد ، ایران در حال کسب آمادگی های اولیه برای آموزش نیروهای روسی برای استفاده از این پهپاد هاست ( نکته : این ادعا حالت دوپهلو دارد ، یعنی از یک سمت معتقد هست که ایران آماده میشود تا این سلاح ها را تحویل دهد و از سمت دیگر مدعی شده که آماده آموزش نیروهای روسی است که این جمله دومی بدان معناست که پهپادها قبلا تحویل شدند . م )
🔹با این حال وی در بیانات خود مدعی شده که تحویل ها از ماه جاری ( جولای ) آغاز می شود ( این شکل ارائه اطلاعات شاید به معنای این هست که هنوز ازصحت این اطلاعات مطمئن نیستند .م ) وی در ادامه چنین گفت که هنوز مشخص نیست که آیا این تسلیحات به روسها تحویل داده است یا خیر !!!!!! این تنها نمونه ای است که نشان میدهد روسیه به کشورهایی نظیر ایران چگونه نگاه می کند ( یعنی منظورش این هست که نگاه روسیه به ایران ابزاری است .م ) اما در مقابل ، سخنگوی وزارت امورخارجه ایران ، در پاسخ به اظهارات سالیوان ، این خبر را نه تایید و نه تکذیب نمود . وی در پاسخ به خبرنگاران چنین گفت که سابقه همکاری ایران و روسیه در زمینه برخی فناوری های مدرن به قبل از جنگ اوکراین بازمی گردد و اخیرا نیز پیشرفت خاصی در این زمینه صورت نگرفته است . در سه دهه اخیر ، ایران بدلیل تحریم های سنگین تسلیحاتی ، پیشرفت های سریعی را در فناوری تولید های رزمی داشته و یکی از کشورهای پیشرو در این زمینه است .
🔹براساس برنامه ریزی های قبلی ، پوتین قرار است تا در 19 جولای 2022 به ایران سفر کند و برنامه دیدار با رهبر ایران و رئیس جمهور این کشور در صدر اخبار دنیا قرار گرفته است . بخش قابل ملاحضه ای از ناظران غربی معتقدند که در جریان ملاقات با رهبر ایران ، پوتین درصدد مطرح کردن این خواسته است ولی کرملین این موضوع را رد می کند . با تمامی این اوصاف هنوز مشخص نیست که روسها به کدام نمونه از های ایرانی علاقه مند شده اند ، برخی تحلیلگران معتقدند که ارزان ابابیل-2 بعنوان هواگرد طعمه برای شبکه دفاع هوایی ارتش اوکراین دریافت خواهد شد و برخی دیگر به شاهد-136 با برد 2000 کیلومتر اشاره می کنند و دسته دیگری نیز بحث خریداری فناوری های خاصی را مطرح می نمایند . اما برخی کارشناسان نظامی معتقدند که این خبر سالیوان ممکن است ساختگی نیز باشد تا فشار بیشتری بر تهران در جریان مذاکرات هسته ای وارد شود .
🔹ولی در مجموع ، تحلیلگران غیررسمی روسی صحنه جنگ در اوکراین برای مدتهای مدیدی است که کرملین را بدلیل استراتژی ناکارآمد در حوزه شناسایی هوایی و تنظیم آتش توپخانه که بدلیل فقدان های مناسب است ، زیر آماج انتقادات سنگینی قرار داده اند تا جایی که ایگور گریگین نظامی سابق روسی که درسال 2014 در دونباس فرمانده شبه نظامیان بوده معتقد است که ارتش اوکراین بدلیل کاربرد مناسب های موجود خود ، به نوعی توازن را در صحنه نبرد برقرار کرده است ،در حالی که آندری موروزوف نیز در نقد بسیار سنگینی ، ارتش روسیه را برای کاربرد نادرست ها سرزنش نموده است . شدت این انتقادات به جائی رسیده که خبرنگار رسمی ارتش روسیه در خطوط مقدم نبرد ( الکساندر اسلادکوف ) نیز معتقد است که ارتش روسیه می بایست پهپادهای بیشتری تولید می نمود ولی این کار را نکرده است .
#پایگاه_نظامی_سجیل
@mensejjil ایتا و روبیکا