🇮🇷 انقلابی بودن یا انقلابی ماندن، مسئله این است!
🖌 انقلاب اصطلاحی است که پس از قیام مردمی و مذهبی بهمن ۵۷ به یک شعاری ایدئولوژیک و مقدس تبدیل شد اوایل هر کس بسته به ذائقه، علائق، میزان درک و فهمش از آن استفاده می کرد اما مفهوم انقلابی اصیل یک چیز بود آن هم امام و تفسیری که از انقلاب ارائه می کرد معیار انقلابی بود و مردمی که خود را فدای این انقلاب کردند برای همین قرائت از انقلاببود. بانیان این بنیان مرصوص به دنبال اهداف و آرمان هایی مقدس بودند آرمان هایی بزرگ و مقدس که اوایل صرفا با گفتن همین عنوان انقلابی حکم ورود به هر مکان و باز کردن هر در بسته ای را داشتند چراکه هنوز نه مردم،نه مسئولین و خواص آلوده دنیا نشده بودند و همه به دنبال تحقق اهداف انقلاب بودند.
اما به مرور برخی خواص با اعتماد نظام و مردم با پشتوانه گذشته انقلابی پست ها و مقام های متعددی گرفتند و با تحکیم و گسترش قدرت خود آرام آرام اولویت برخی خواص و مسئولین از حفظ نظام و انقلاب به حفظ جایگاه انقلابی خود محدود شد که به پشتوانه عنوان انقلابی گرفته بودند.
📌عنوان و سابقه انقلابی با چاشنی قدرت آرام آرام برای برخی معنا و مفهوم دیگری پیدا کرد. عنوان انقلابی برای برخی قدرت، ثروت، اعتماد مردم و نظام را به ارمغان آورد. امکانات ویژه، امتیازاتی طلایی، ... این امتیازات روز به روز افزایش یافت و حتی برخی نزدیکان عناصر انقلابی (فرزند، برادر، داماد، ...) نیز از این خان نعمتی برخوردار شدند. آنها این برخورداری را نه برای لیاقت، سلامت اخلاقی، تقوا و بصیرت، تلاش مجاهدانه و خالصانه و به عبارتی انقلابی ماندن بلکه نتیجه انقلابی بودن خود کاسب شدند! انقلابی بودند اما نماندند و همچنان بر طبل انقلابی بودن کوبیدند همین برخی را برآن داشت تا حال که خود از درون تغییر کرده بودند مفهوم و مصداق انقلاب را هم دستخوش تغییر کنند. حکایت لباسی که در ایام لاغری لباس دوران خدمت پدرت را به یادگار بگیری تا تورا به یاد خدمات و ارزش های او بیاندازد و حالا به لطف لباس او فربه و تنبل شده ای و دیگر آن لباس استاندارد خوش قواره به این تن ناموزون بد قواره نمی خورد. به جای آنکه خود را با لباس هماهنگ و تنظیم کنند لباس را با خود هماهنگ کردند. لباس را هر روز گشادتر کردند تا لباس به تن ناموزون شان برازنده شود.
انقلاب حکم همان لباس مقدس را دارد.
📌انقلابی اصطلاحی که ایام انتخابات پر پژواک تر از همیشه و مدام به گوش میرسد آن هم از دهان کسانیکه لباس انقلاب را برای کسب قدرت و امتیاز بارها به تن زده اند و حالا که از انقلاب چیزی در زندگی شان باقی نمانده همچنان به دنبال ارتزاق از مزایای انقلاب هستند.
📌 همان خواص سابق انقلابی وقتی از ارزشهای انقلاب در زندگی، منش و مواضعشان فاصله گرفتند مردم و رسانه ها شروع کردند به این سوال که اگر انقلابی هستی چرا زندگی و مواضع تو با امامین انقلاب فرسنگ ها فاصله دارد؟ کدام را بپذیریم این را یا آن را؟ مردم و نخبگان وقتی امثال تو را با عنوان انقلابی با رهبران انقلاب مقایسه می کنند تو را شایسته آن عنوان مقدس نمی دانند چراکه هم قطارانی داشتی که زمانی هم چون تو بودند که لایقتر و شایسته تر از تو به عنوان مقدس انقلابی مانند حاج قاسم، همت، باکری،...مگر به حاج قاسم پیشنهاد ریاست جمهوری نکردند؟ چرا نپذیرفت؟ لیاقتش را نداشت؟ سابقه و گذشته اش از تو کمتر بود؟ خیر. او خود را وقف انقلاب کرده بود به همین خاطر هیچ وقت ستادی نشد و شبانه روز می دوید چون به انقلاب خمینی(ره) ایمان داشت نه انقلاب هاشمی. انقلاب خمینی محدود به ایران و تهران نبود اما هاشمی انقلاب را فقط در ایران و در ایران فقط به تهران و در تهران به شمال تهران خلاصه کرد. هاشمی برای انقلابی که خود آنرا ساخته بود می دوید انقلابی که برای او یارانش آورده مادی بیشتری داشت
📌 ما انقلاب کردیم تا مدیران و مسئولان تراز انقلاب بسازیم. هاشمی به مدت ۳٠ سال با تربیت مسئولانی غیر انقلابی، لیبرال و تکنوکرات ذائقه و تفکر مسئولان را نسبت به مفهوم مسئول انقلابی تغییر داد اما شهید رئیسی و حاج قاسم دوباره مفهوم مسئول مسئول اصیل و انقلابی ناب در تراز انقلاب را باز تعریف کردند و برای مردم و نخبگان زنده کردند. حال امروز کشاکش و درگیری گسترده ای بین جریان لیبرال خزیده در بدنه اصول گرایی و اصلح طلب شکل گرفته است که شدیدا در برابر بازگشت چنین کسانی با همان تفکر انقلابی اصیل به راس حاکمیت نگران هستند و هرچقدر این شباهت بیشتر باشد نگرانی ها بیشتر و حملات تندتر می شود. انگ متحجر را پدرخوانده های اصول گرایی و طالبان را جریان اصلاح طلب باب کردند و تلاش کردند مردم را از بازگشت تفکر انقلابی بترسانند اما در حقیقت خود نگران هستند. چرا که اگر مردم طعم مدیریت انقلابی را بچشند بسیاری باید در برابر اقدامات به ظاهر انقلابی خود پاسخگو باشند.
#انقلاب
#استحاله
#خواص
#مفهوم_شناسی