⭕️ ایرانیان در رتبه ششم «اعتیاد به موبایل»
🔹در ماه مارس، دیلیمیل با انتشار نتایج گزارش پژوهشی که توسط دانشگاه مکگیل کانادا انجام شده، رسانهها را شگفتزده کرد. نتایج این پژوهش که بین سالهای ۲۰۱۴ تا ۲۰۲۰ حدود ۳۴ هزار کاربر موبایل را در ۲۴ کشور دنیا مورد مطالعه قرار داده، در ژورنال «Computers in Human Behavior» منتشر شده است.
🔹طی این مطالعه، کشورهای حاضر در پژوهش، بر اساس مقیاس اعتیاد به موبایل (Smartphone Addiction Scale) ردهبندی شدهاند. SAS پرکاربردترین معیار اعتیاد به گوشیهای هوشمند است که میزان اختلالات در زندگی روزمره به دلیل استفاده از تلفن هوشمند، از دست دادن کنترل و علائم گوشهگیری از اجتماع را بررسی میکند.
🔹شرکتکنندگان در این مطالعه، افراد بین ۱۵ تا ۳۵ سال (میانگین سنی ۲۸/۸ سال) و بیشتر آنها نیز زن (۶۰ درصد) بودند. محققان برای استفاده چالش برانگیز از موبایل به هر کشور امتیازی بین ۱۰ تا ۶۰ دادند. در نهایت چین با کسب بیشترین امتیاز (۳۶) صدرنشین این فهرست شد. برای اجرای این پروژه، ۸۱ پژوهشی که پیشتر براساس «مقیاس اعتیاد به موبایل» (SAS) ، میزان استفاده نوجوانان و جوانان از موبایل را بررسی کرده بودند نیز مدنظر قرار گرفتند.
🔹یکی از نکات قابل توجه این فهرست، بالا بودن امتیاز کانادا و قرار گرفتن نام آن در رده هفتم جدول بیشترین اعتیاد به مصرف موبایل است. این درحالی است که این کشور در همسایگی آمریکا قرار دارد و انتظار میرفت که کاربران دو کشور رفتار نسبتا مشابهی در استفاده از گوشیهای هوشمند داشته باشند. محققان در توجیه چنین اختلافی، به تفاوت در هنجارهای اجتماعی و انتظارات فرهنگی اشاره میکنند. آنها معتقدند احتمالا اهمیت فرهنگی در دسترس بودن مداوم افراد از طریق فضای مجازی و اینترنت در این کشور، دلیل اصلی بالا بودن نرخ اعتیاد کاربران کانادایی به موبایلهایشان است./ دنیای اقتصاد
✌️جنبش مردمی حلالزادهها
📡
@HalalZadeha