✅
گیاهان دارویی موثر بر ریزش مو
✔️نویسندگان: زهرا کشتکاران، فریبا قدس بین
✔️
دانشگاه: علوم پزشکی شیراز
🔳
مقدمه: موی درخشان و زیبا نشانه سلامت بدن است. در طب چینی نیز موی سر نشانه سلامتی کلیهها و دستگاههای هاضمه است. کاهش موی سر موجب کاهش جذابیت و اعتماد به نفس میشود.
نتایج مطالعات: آلوئه ورا (Aloevera) از قدیم در قبائل هندی آمریکا مصرف می شده است. مصرف آن باعث رشد و ضخیمتر شدن موها میشود. ماساژ شبانه ژل آلوئه ورا بر روی پوست سر و موها کمک به سلامتی آن میکند. در آلوئه ورا آنزیمی به نام سوپر اکسید دیسموتان وجود دارد که میتواند تولید اکسید نیتریک را که عاملی برای رشد موهاست تحریک نماید. مصرف روزانه چای سبز (Green tea) احتمال ریزش مو را کاهش میدهد. آنزیم ۱آ لفا اکسیداز عامل تبدیل تستوسترون به DHT و ریزش مو میباشد. آنتی اکسیدانهای موجود در چای سبز نظیر (catechin) با مهار این آنزیم ازریزش موی سر پیشگیری میکنند.
ماساژ پوست سر با بشره یا مغز فلفل قرمز (Red pepper) عاملی برای تحریک رشد مو میباشد. با تحریک پوست سر توسط فلفل هیستامین آزاد شده و این عامل پروتئینی در بدن ایجاد واکنشهای آلرژیک می نماید. با افزایش جریان خون به پوست سر مواد مغذی بیشتری به آن رسیده و رشد مو تقویت می گردد.
ریشه گیاه گزنه دو پایه (Stinging Nettle) در مبارزه با ریزش مو بسیار موثر است. ریشه این گیاه حاوی لیپید و مواد معدنی است که فولیکولهای مو را تحریک به رویش میکند. مکانیسم اثر گزنه در واقع از طریق مهار DHT است. این درمان برای زنان باردار و شیرده توصیه نمیشود. موهای کدر را میتوان با چای گزنه شست تا طراوت و سلامت خود را باز یابند. گیاه بو مادران (Yarrow) هم داروی مناسبی برای موهای کدر و بی حالت است برای رفع خشکی مو نیز میتوان از جوشانده مریم گلی (Sage) به صورت ماساژ بر روی سر استفاده نمود.
🔳
بحث و نتیجهگیری: با وجود شواهد بسیار و منطقی موجود در طب سنتی و از سوی دیگر پیشرفت علم شیمی که باعث شده کمتر به گیاهان دارویی توجه شود به نظر میرسد جایگاه ارزشمند طب سنتی بخصوص در درمان ریزش مو که اکنون معضلی چشمگیر است بیش از گذشته پررنگ شده است.
✅
لغات کلیدی: ریزش مو گیاهان دارویی
🟢
https://eitaa.com/teb_irani_shefanegar