#نکات_کاربردی_طلبگی
بیمه طلاب از کدام نوع است؟
در سازمان تأمین اجتماعی دو نوع بیمه که شامل بیمه اجباری و اختیاری است، وجود دارد.
• بیمه اجباری شامل افرادی است که بین آنها رابطه کارفرمایی و کارگری برقرار شود.
• بیمه اختیاری که نام دیگر آن خویشفرما است مشمول افرادی است که امکان پوشش بیمه اجباری برای آنها وجود ندارد. چراکه کارفرمایی نداشته و برای خود کار میکنند و در قالب مشاغل آزاد، خود را بیمه نمودهاند. (بیمه طلاب تحت پوشش مرکز خدمات حوزههای علمیه، از این نوع بیمه (در قالب گروهی) میباشد.
💠
تفاوتهای بیمه اجباری و اختیاری
1⃣ بیمه بیکاری فقط به افراد دارای بیمه اجباری، تعلق میگیرد و در صورتی که فرد، بیمه اختیاری داشته باشد نمیتواند از بیمه بیکاری بهرهمند شود، زیرا این بیمه شدگان دارای کارفرما نیستند به همین دلیل از غرامت دستمزد ایام بیکاری نیز بهرهمند نمیشوند.
2⃣ افراد دارای بیمه اجباری مشمول سنوات شغلی میشوند و افراد دارای بیمه اختیاری مشمول نمیشوند.
توضیح: در بیمه اختیاری صرفاً سابقه بازنشستگی ایجاد میشود و در صورت اشتغال افراد در سازمان یا نهادی سابقه شغلی که تأثیر مستقیم در افزایش حقوق و مزایا دارد، لحاظ نخواهد شد. با این حال در صورت تکمیل سابقه 30 ساله پرداخت حق بیمه تأمین اجتماعی، امکان بازنشستگی برای این افراد وجود دارد.
نکته 1- افرادی که دارای بیمه اختیاری هستند مانند بیمه اجباری مستمری بازنشستگی، فوت و ازکارافتادگی خدمات درمانی، هزینه کفن و دفن، وسایل کمک پزشکی، کمک هزینه ازدواج، ازکارافتادگی جزئی، غرامت دستمزد ایام بیماری و بارداری را دریافت میکنند.
نکته 2- در بیمه اختیاری برای بیمه شدن از نظر سنی محدودیت وجود دارد به طوری که افراد باید دارای حداقل یک ماه سابقه بیمه بوده و زیر ۵۰ سال سن داشته باشند.( با توجه به توافق مرکز خدمات و سازمان تأمین اجتماعی، شرط اول 1ماه بیمه بودن، در نظر گرفته نمیشود.)
🇮🇷🇮🇷مهمترین و بروز ترین اخبار حوزه را در کانال اطلاع رسانی طلاب پیگیری کنید 🇮🇷🇮🇷
🔊🔊 به ما بپیوندید .
https://eitaa.com/joinchat/1192493069C818e7e6c3f