✅ خودروی بورسی آری یا خیر!؟
🔷 یکم. فرض کنید ایران خودرو 300هزار خودرو در سال تولید می کند و قیمت هرکدام 200 میلیون تومان است. در حالت فروش عادی این شرکت 60هزار میلیارد تومان فروش دارد. حالا وقتی همین خودرو در بورس با قیمت 300میلیون فروخته می شود، شرکت 90هزار میلیارد تومان فروش کرده و 30 هزار میلیارد تومان بیشتر سود می کند! با این توضیح در شرایط انحصاری و محدودیت عرضه چه کسی سود می کند؟ مردم یا خودرو ساز!؟
🔷 دوم. همین وضعیت دقیقا برای وارد کننده رخ می دهد و با شعبده بازی به نام کشف قیمت، بیشتر سود می کند و باتوجه به تمایل بالا به خرید خودروی خارجی در بین مردم، حاشیه این سود از تولید کننده داخلی هم بسیار بالاتر است.
🔷 سوم. بورس خودرو زمانی برای مردم سودمند است که رقابت جدی تولید کننده و وارد کننده در تیراژ و تنوع وجود داشته باشد و مردم قدرت انتخاب بالا داشته باشند وگرنه در شرایط محدودیت، همانند وضعیت کنونی، مردم قربانی یک بازی کثیف می شوند، ظاهرش این است که از قیمت بازار ارزانتر خریده اند و سود کرده اند اما باطنش این است که خودرو ساز و وارد کننده با شعبده بورس بازی، خودرو تولیدی را بسیار گرانتر فروخته و سود وحشتناکی کرده اند!
🔷 چهارم.اقتصاد لیبرال مخصوصا از نوع آنارشیستی موجود در ایران بسیار کثیف و ناجوانمرد است و مردم در این بازی ها همیشه قربانی می شوند اگر بازی های کثیف در میان نبود راهکارهای متعددی برای رساندن خودرو با قیمت واقعی به دست مردم وجود داشت اما چون انگیزه سود بیشتر و چاپیدن بیشتر مردم است بنابراین هر روز خدعه جدیدی برای فریب مردم طراحی می شود.