.
حاکمیت وظیفه دارد در مسئله حجاب دو هدف را دنبال کند:
۱.
پاکسازی بستر جامعه از مظاهر بی حجابی و هنجارشکنی ← با توجه به پیامدهای اجتماعی گسترده و جبران ناپذیر بیحجابی، بر حاکمیت لازم است برای جلوگیری از جولان بی حجابان در سطح جامعه اقداماتی را در دستور کار قرار دهد.
۲.
تغییر افکار و نگرش افراد بی حجاب و هنجارشکن← از آنجا که رعایت احکام دین تنها با قید اختیار ارزشمند است، حاکمیت دینی وظیفه دارد در راستای اقناع افراد نسبت به مقوله حجاب نیز اقدام کند تا رعایت حجاب از سر اختیار صورت گیرد.
◉ بدیهی است در هدف نخست، رعایت حجاب از سر اختیار موضوعیت ندارد یعنی رعایت مکرهانه حجاب نیز تامین کننده هدف مذکور است؛ هرچند در ارجحیت رعایت اختیاری و همراه با اعتقاد حجاب، تردیدی نیست.
◉ به نظر می رسد اختلافات درباره نحوه مواجهه با پدیده بی حجابی، ناشی از بی توجهی به تفاوت دو هدف مزبور است که تحقق هریک، اقدامات خاص خود را میطلبد.
◉ هدف نخست کوتاه مدت بوده و باید در بازه زمانی کوتاه محقق شود بخلاف هدف دوم که در برخی موارد نیازمند گذر زمان است. براین اساس، اقدامات سلبی، پلیسی و قضایی ناظر به هدف اول تعریف میشود و اقدامات ایجابی و فرهنگی ناظر به هدف دوم.
🧶 این یعنی سلب و ایجاب، برخورد پلیسی و اقناعی، نگاه امنیتی و فرهنگی نه تنها تعارض و تقابلی با یکدیگر ندارند بلکه مکمل یکدیگر بوده و باید پابهپای هم با جدیت دنبال شوند. القای دوگانگی و تقابل بین این دو، اشتباه بوده و نفی یا تضعیف یکی با هدف تقویت دیگری، بزرگترین خطای راهبردی توسط تصمیم گیران کشور است.
✍🏼 محمد کرباسی
https://eitaa.com/m_karbasi