پول بیت المال پس گرفته شد
حامیان "ب. ز" شاکی شدند! -۱
♦️محافل مدعی اعتدال و اصلاحات، روایتی تحریف آمیز از ماجرای بابک زنجانی به دست می دهند تا بافکار عمومی را از فهم دقیق آغاز و فرجام ماجرای وی منحرف کنند.
🔹رسانه های این طیف روی تبدیل حکم اعدام بابک زنجانی به 20 سال زندان مانور می دهند، بدون این که اشاره ای به پس گرفتن اموال بیت المال داشته باشند. به تیتر برخی نشریات دقت کنید:
- شرق: بابک زنجانی عفو شد؛ 20 سال زندان به جای اعدام، حکم نهایی پرونده فساد بزرگ نفتی
- اعتماد: حکم اعدام بابک زنجانی به حبس تبدیل شد؛ نجات آقای ب.ز
-هفت صبح: 20 سال حبس! حکم اعدام بابک زنجانی پس از ده سال به حبس تبدیل شد.
- سازندگی: عفو ب.ز/ حکم اعدام بابک زنجانی به 20 سال حبس تبدیل شد
- آرمان: سرنوشت متهم بزرگ اقتصادی به کجا رسید؟ خداحافظی با طناب دار
♦️همزمان، کانال های همسو، ویدئویی از اظهارات روحانی در زمان ریاست جمهوری اش (17 اسفند 1394 در یزد) را باز نشر کردند که می گوید: "در دوره تحریم یک آدم توانست دو میلیارد هفتصد میلیون دلار پول نفت را ... خب حالا می گویند محکوم شده به اعدام. ثم ماذا؟ پول کجا رفت؟ اعدام که مشکلی را حل نمی کند. آنی که سوال مردم است، این است که این پول کجا رفته است؟ قوه قضائیه پولهای غارت شده را پس بگیرد"
🔹اما حالا که پول بیت المال پس گرفته شده، نشریات زنجیره ای دوست ندارند مردم از این خبر خوب و امیدوار کننده با خبر شوند. قوه قضائیه توانست با تحت فشار گذاشتن بابک زنجانی، اموال بیت المال را باز پس بگیرد.
♦️این واقعیت، طیف سیاست بازی را که هم ابتدائا زنجانی را پرورش دادند و بالا کشیدند و هم روی پرونده تخلف بعدی وی موج سواری کردند، ناراحت می کند.
🔹آنها دوست داشتند زنجانی اعدام شود و پول ها برنگردد تا بتواند به فریب افکار عمومی و منفی بافی و سیاه نمایی ادامه دهند. اما حالا که قوه قضاییه و دستگاه های اطلاعاتی توانسته اند با تحت فشار گذاشتن فرد متخلف، اموال را به بیت المال برگردانند، سیاست بازان شاکی شده اند.
♦️گفتنی است قوه قضائییه درباره این پرونده دو راه بیشتر نداشت: 1- زنجانی را اعدام کند، اما اموال بیت المال به کشور برنگردد. 2- اعدام وی را به شرط همکاری وی برای بازگرداندن اموال، به حبس 20 ساله تبدیل کند. در نقطه مقابل، محافل سیاست باز دوست داشتند زنجانی اعدام شود و پول ها برنگردد.
🔹در این زمینه قوه قضائیه گزارش داده است:
🔻"دادگاه، اواخر سال ۹۴، حکم محکومیت بابک زنجانی را صادر کرد. پس اعتراض نجانی، دیوان عالی کشور ضمن تأیید حکم دادگاه، این نکته را اضافه کرد: «در صورت استرداد اموال و جبران خسارات وارده، محکوم علیه استحقاق برخورداری از مقررات ذیل ماده ۱۱۴ قانون مجازات اسلامی را خواهد داشت».
🔻با وجود تلاشهای صورت گرفته، تنها یک چهارم از کل بدهیها بازگردانده شد. اردیبهشت۱۴۰۲ با ابلاغ رئیس قوه قضائیه، فرصتی با بازه زمانی مشخص به وی داده شد تا تکلیف بازگرداندن بدهیها را مشخص کند.
🔻با تعامل دستگاه قضایی و سازمان اطلاعات سپاه، اموال بابک زنجانی با همکاری خودش در خارج شناسایی شده و مجموعهای از راهکارهای اطلاعاتی و حقوقی برای بازگرداندن اموال در دستور کار قرار گرفت.
🔻محمولهای معادل بدهیهای ارزی وی در بهمن ۱۴۰۲، طی چند مرحله وارد کشور شده و در اختیار بانک مرکزی قرار گرفت که ارزش آن با احتساب اموال مصادره شده قبلی، بیش از بدهی های وی می باشد".
@farooq313