🔴کشف 30 هزار تن شکر احتکار شده؛ چه سیگنالهایی موجب «اخلال در بازار» شد؟!
🔹 اعلام خبر «کشف 30 هزار تن شکر احتکارشده» در قزوین که به طور قطع میتواند نمونههای متعدد دیگری در سراسر کشور داشته باشد، قابل پیشبینیترین رویدادی بود که با توجه به روند حاکم بر این بازار و نحوه مدیریت آن میشد انتظار وقوعش را داشت.
🔹 ۲۹ام آبان امسال ستاد تنظیم بازار بعد از تعللی چندماهه بالاخره مبلغ نرخ مابهالتفاوت ارزی شکر را ۷۰۰۰ تومان تعیین کرد. اگرچه این تصمیم میتوانست تا حدودی جلوی رقابت نابرابر شکر وارداتی با شیرینکنندههای تولید داخل، قاچاق فلهای از مبادی غیررسمی و قاچاق «رسمی» در قالب محصولات فرآوریشده از مبادی قانونی را بگیرد، اما این مصوبه به دلایل نامعلوم با تأخیر حدود ۴۵ روزه در تاریخ ۵ دی ماه برای اجرا ابلاغ شد. تعلل بیدلیل و سوالبرانگیز در ابلاغ و عدم اجرای مصوبه تاکنون باعث شد ناظران هشدار دهند که سودجویان از یک فرصت طلایی برای خرید و احتکار شکر ارزان وارد شده با ارز ترجیحی سوء استفاده خواهند کرد.
🔹تعلل سهماه، این سیگنال را به کارخانهها، برندهای محصولات شکربر شامل نوشابهسازیها و تولیدکنندگان شیرینی و شکلات و سودجویان داد که میتوانند تا زمان اجراییشدن مصوبه اخیر، به ازای خرید و احتکار شکر دستکم ۷۰۰۰ تومان در هرکیلو سود کنند. البته این سود سرشار ظرفیت مضاعفشدن نیز دارد؛ چراکه برندهای تولیدکننده محصولات شکربر مانند نوشابهسازیها با برندهای خارجی این بهانه را خواهند داشت که محصولاتشان را به پشتوانه همین مصوبهای که اجرایی نشده، گران کنند.
🔹با این مقدمه سئوالات متعددی وجود دارد که باید مسئولین اجرایی و نظارتی برای ایجاد شفافیت در این پرونده پیچیده به آن پاسخ دهند؛ از جمله اینکه کدام فرد یا نهادی با تعلل در اجرای قانون، بستر چنین تخلفات گستردهای را که موجبات«اخلال در بازار» شده، فراهم کرده است؟ چه میزان شکر دیگر در انبارها خرید و احتکار شده که قابلیت رصد و کشف ندارد؟ و چرا نهادهای نظارتی و قضایی آنگونه که بایسته چنین بستر مفسدهزایی است به موضوع ورود نمیکنند و به این پرونده مهم که عملا سبب «اخلال در بازار» شده، رسیدگی نمینمایند؟
🔴به کمپین فصل بیداری بپیوندید👇
https://eitaa.com/joinchat/1635647570C3725f53a3d