#یک_نکته_از_این_معنی
#هفتگی_۷_اسفند_۹۷
#حجت_الاسلام_سعید_غفاری
"خلاصهای از سخنرانی"
💮 توفیقات انبیاء، تلاش در جهت آشنا کردن مردم با حقایق آسمانی بوده است.
💮 بالاترینِ انبیاء، وجود مقدس حضرت محمد صلیاللهعلیهوآلهوسلم است.
💮 خلقت حضرت صدیقهی طاهره سلاماللهعلیها ابتدا خلقتِ نوری بوده است. خلقتی بالاتر و قدیمیتر از این عالَم.
💮 روز ولادت حضرت صدیقه طاهره(س)، روز فتحی بزرگ برای رسولالله(ص) است. روز نزول حضرت صدیقه(س)از ملکوت تا آغوش رسولالله(ص).
💮 معنای کوثر یعنی خیر و برکت فراوان. بیایید کوثر را چشمهای جاری در نظر بگیریم که تا عالَم هست، برکات و فیض کوثر هم هست. اصولاً همهی خیرات و صالحات از همین چشمه یعنی از حضرت صدیقهی طاهره(س) شروع شدهاند.
💮 برای بررسی مقامات حضرت صدیقهیطاهره(س)، ابتدا باید ساحَتهای حضور یک بانو را ببینیم. این ساحتها عبارتند از: ساحتِ دختری، ساحت خواهری، ساحت همسری و ساحت مادری.
💮 اما ساحت دختری. در عُلُوّ شأن دختری حضرت صدیقه(س) همین بس که هرگاه ایشان بر پدرشان وارد میشدند، حضرت رسولالله(ص) تمام قد برمیخاست و خم میشد و دست حضرت صدیقه(س) را میبوسید.
💮 اما ساحت همسری. اوایل زندگی مشترک صدیقهی طاهره(س) و امیرالمومنین علیهالسلام، حضرت رسولالله(ص)، از حضرت امیر علیهالسلام دربارهی حضرت صدیقهی طاهره(س) سوال کرد. حضرت امیر فرمود: حضرت صدیقهی طاهره(س) بهترین یاور و همراه در راه خداوند است.
💮 شخصی از یاران حضرت رسول(ص) به محضرش رسید و عرض کرد: یا رسولالله(ص)! هرگاه به منزل میروم و غمگینم، همسرم مونس من میشود و به من میگوید اگر برای دنیایت غمگینی خداوند آن را برطرف کند اما اگر برای خداوند غمگینی، خداوند بر غمت بیفزاید. حضرت رسول(ص) فرمود: همسر تو یکی از بانوان بهشت بر روی زمین است.
💮 اما ساحت مادری. حضرت صدیقه(س) مادر چهار گوهر بینظیر عالَم است. معصوم علیهالسلام فرمود: بهترین بانوان کسانی هستند که فرزند بیاورند و پاکدامن باشند.
💮 تجلّىِ پروردگاری خداوند بر روی زمین مادران هستند. اگر فرزند نیاورند، خودشان به کمال شخصیتی نمیرسند و به درجهی تجلی پروردگاری خداوند در روی زمین دست نمییابند.
💮 در جهانْبینیِ حضرات معصومین علیهمالسلام، بانویی که زیبا نیست اما فرزند آور است از بانویی که زیباست اما فرزند آور نیست بهتر است.
💮 اما ساحت علمی. حضرت رسولالله(ص) در جمعی، سوال کرد: بالاترین سعادت زن در چیست؟ بانویی این سوال را از حضرت صدیقه(س) پرسید. حضرت صدیقه(س) فرمود: اینکه زن مردی را نبیند و مردی آن زن را نبیند. جواب که به حضرت رسول الله(س) رسید، فرمود: فِداها أبوها. این جمله یکبار دیگر از زبان حضرت امام کاظم علیهالسلام نسبت به حضرت معصومه سلاماللهعلیها گفته شد. آنجا که حضرت، در سن کودکی، به استفتائات بزرگان خراسان پاسخ داد.
💮 حضرت صدیقهی طاهره(س) با شخصیتهای قدیمی اسلام بحث فقهی کرد و آنان را مغلوب کرد.
💮 اما ساحت سیاسی- اجتماعی. قیام حضرت صدیقه(س) در مبارزه با کودتا، با خطبهها و گریهها و تحرکات اجتماعی شکل گرفت.
💮 در ساحت سیاسی- اجتماعی در دورهی قاجار و پهلوی، به بانوان ظلم شده است. حال بهجهت مدرنیتهی غربی، این ظلم شکل جدیدی گرفته است. شکلی که بنا دارد بانوان را از مادر بودن و از ستون بودن در خانواده منع کند. در قاموس حضرت صدیقه(س)، ورود به کار تنها بجهت کسب درآمد مستقل شایسته بانوان نیست.
💮 هر چند ذهنیت قاجاری هنوز هم در برخی قدیمیهای ما وجود دارد. اما این تنها اسلام است که شأن حضور زن را بطور واقعی و صحیح مشخص کرده است.
💮 سخنرانی حضرت امام خامنهای در جمع مادحین، منبع خوبی برای مطالعه در شئون حضرت صدیقه طاهره(س) است. نسخهی اول و سرمشق برای زنان عالَم، حضرت صدیقهی طاهره(س) است.
کانال هیئت
#فاطمیون:
@fatemiunzanjan