مقامی بالاتر از مقام شهداء و پیامبران
قال رسولُ الله صلی الله علیه و آله و سلم
ألا اُحدّثُکُم عن أقوام لیسوا بأنبیاء و لا شهداء یغبطهم یوم القیامه الانبیاء و الشهداءُ بمنازلهم من الله علی منابر من نورٍ؟ قیل: مَن هُم یا رسول الله؟ قال: هُمُ الّذین یُحبّونَ عبادَ الله اِلی اللهِ و یُحبّونَ اللهَ الی عبادِه. قُلنا: هذا حَبّبوا الله الی عباده فکیف یُحبّبون عبادَاللّٰه الی الله؟ قال: یأمرونهم بما یحبّ الله و ینهونهم عما یکرهُ اللهُ فاذا أطاعوهُم أحبّهُمُ اللهُ.
#پیامبر_اکرم صلی الله علیه و آله به جمعی از مسلمانان چنین فرمودند: «آیا به شما خبر ندهم از گروهی که نه از انبیا هستند و نه از شهدا ولی انبیا و
#شهدا در
#روز_قیامت به منازل و مقام های آنان در نزد خداوند که بر
منبرهایی از نور است، غبطه می خورند؟» گفته شده: «یا رسول الله این ها چه کسانی هستند؟» حضرت فرمودند. «آنان کسانی هستند که بندگان خدا را به پیشگاه خدا محبوب می کنند و خدا را برای بندگانش محبوب می کنند.» گفتیم: «این ها خدا را برای بندگانش محبوب می کنند ولی چگونه بندگان خدا را به پیشگاه خدا محبوب می کنند؟» حضرت در پاسخ فرمودند: «
مردم را امر می کنند به کارهایی که خدا دوست دارد و نهی می کنند از اعمالی که مورد رضایت او نیست؛ پس وقتی مردم اطاعت امر و نهی آنان کردند خداوند آن ها را دوست دارد.
پیام ها و نکته های حدیث:
1- مقام مبلغانی که
#امر_به_معروف و
#نهی_از_منکر کنند، مقامی است که انبیا علیه السلام و شهدا به آن غبطه می خورند. (یغبطهم یوم ...) .
2- مقام چنین افرادی منبرهایی از نور است. .(.. بمنازلهم من الله علی منابر من نور)
3- وظیفه ی سنگین مبلغان این است که خدا را نزد بندگانش محبوب و بندگان خدا را در پیشگاه الهی محبوب نمایند. (هم الذین یحبون عبادالله الی الله و...)
4- محبوب و مکروه الهی همان «معروف » و «منکر» است (یامرون بما یحب الله و ینهونهم عما یکره الله...)
5- آنچه موجب محبوب شدن بندگان خدا در درگاه الهی می شود، عمل به معروف و دوری گزیدن از منکر است. .(.. فاذا اطاعوهم احبهم الله) .
6- در اهمیت تبلیغ صحیح همین بس که هم مبلغ محبوب خدا می گردد و به آن مقام والا (منازلهم من الله علی منابر من نور) می رسد و هم مخاطبینش با عمل به احکام دین، محبوب خدا می شوند (فاذا اطاعوهم احبهم الله) .
📚 مشکوة الانوار / صفحه 136
🇯 🇴 🇮 🇳