آیا انسان معنوی در بحرانها گرفتار انحراف میشوند ⁉️🔻
قسمت (پایانی) 2️⃣
♦️ خیلی اوقات افراد به ظاهر، باورهای دینی و معنوی دارند و اهل عبادات و... نیز هستند، اما میبینیم که در بحرانها، این باورهای دینی و معنویت هیچ کارکردی برایشان ندارد.
🔷 مثلا با یکی از آسیبهایی که ذکر شد، به شدت عصبانی و پرخاشگر میشوند؛ سریع از کوره در می روند و هیچ کنترلی روی هیجانات و احساسات خود ندارند.
🔶 گاهی علت این مشکلات را بدشانسی و بخت بد خود میدانند، گاهی به حاکمیت اشکال میکنند، گاهی یکی از نزدیکان را باعث این بلا میدانند و بعضی اوقات این هدفگیری عامل مشکلات به سوی باورهای دینی میرود و نعوذ بالله خداوند را متهم به ظلم و بیعدالتی و عدم توجه به خود میدانند و شروع میکنند به ایراد گرفتن از سیستم خلقت و آفرینش الهی.
🔷 در این وضعیت شبه معنویتها و فرقههای انحرافی با سوء استفاده از موقعیت، شروع به همدردی و همدلی میکنند و سعی میکنند که با ارائه یک راه و سبک زندگی خاص، فرد قادر به مدیریت مشکل شده و یک آرامش نسبی پیدا کند؛ اعتماد آن فرد را جلب میکنند و تکیه گاه این وضعیت نابسامان او میشوند. بعداً در فرصت مناسب و با طرحی از پیش تعیین شده او را عضو فرقه میکنند.
🔶 این مشکلات و رنجها در طول زندگی برای همه اتفاق میافتد و گریزی از آن نیست؛ پس افراد با داشتن یک جهانبینی صحیح، و تبدیل باورهای نظری و ظاهری به یک حالت وجودی و با ثبات درونی، در موقعیتهای بحرانی نه تنها دچار اضطراب نمیشوند، بلکه با مدیریت هیجان، دچار آموزههای انحرافی نمیگردند.
🔷 خیلی اوقات، نظام آفرینشی که در ذهن ما است با نظام آفرینشی که خداوند بیان می کند تفاوت دارد. ما فکر می کنیم جهان باید مملو از خوبی و خوشی باشد و هیچ رنجی نباید وجود داشته باشد و انسان موفق کسی است که زندگی بی رنج و پر از لذت و خوشی داشته باشد.
🔶 در حالی که قرآن کریم میفرماید نظام آفرینش و خلقت توأم با رنج است و اصلا انسان در رنج آفریده شده است و این رنج هدفدار برای این است که در بلایا خود را قوی کنیم و تاب آوری خود را بالا برده و به تکامل روحی برسیم. در قرآن کریم می خوانیم:
🔷 «وَلَنَبْلُوَنَّكُمْ بِشَيْءٍ مِنَ الْخَوْفِ وَالْجُوعِ وَنَقْصٍ مِنَ الْأَمْوَالِ وَالْأَنْفُسِ وَالثَّمَرَاتِ وَبَشِّرِ الصَّابِرِينَ [بقره/155] البته شما را به پارهای از سختیها، چون ترس و گرسنگی و نقصان اموال و نفوس و آفات زراعت بیازماییم و صابران را بشارت و مژده بده.» «لَقَدْ خَلَقْنَا الْإِنْسَانَ فِي كَبَدٍ[بلد/4] ما انسان را به حقیقت در رنج و مشقّت آفریدیم (و به بلا و محنتش آزمودیم).»
🔶 نکته این جا است که در بحرانها مشخص میشود که ایمان واقعی برای چه کسانی حاصل شده است و برای چه کسانی لقلقه زبانی بیش نبوده است.
🔷 اگر کسی در زندگی عادی خود بتواند سبک زندگی الهی و معنوی را داشته باشد در بحرانها هم آسیب نمیبیند مانند مادران شهیدانی که وقتی جنازه فرزندشان را برای آنان میآوردند، سجده شکر میگذاشتند و این حادثه موجب پریشانی آنان نمیشود. نمونههای بسیاری از این افراد وجود دارد.
🔶 خداوند تاکید میفرماید که باورهای ظاهری را درونی و باطنی کنیم: «يَا أَيُّهَا الَّذِينَ آمَنُوا آمِنُوا بِاللَّهِ وَرَسُولِهِ وَالْكِتَابِ الَّذِي نَزَّلَ عَلَى رَسُولِهِ وَالْكِتَابِ الَّذِي أَنْزَلَ مِنْ قَبْلُ وَمَنْ يَكْفُرْ بِاللَّهِ وَمَلَائِكَتِهِ وَكُتُبِهِ وَرُسُلِهِ وَالْيَوْمِ الْآخِرِ فَقَدْ ضَلَّ ضَلَالًا بَعِيدًا [نساء/136]
🔷 ای کسانی که (به زبان) ایمان آوردهاید، (به حقیقت و از دل هم) ایمان آورید به خدا و رسول او و کتابی که به رسول خود فرستاده و کتابی که پیش از او فرستاده (تورات و انجیل). و هر که به خدا و فرشتگان و کتابهای (آسمانی) و رسولان او و روز قیامت کافر شود به گمراهی سخت و دور (از سعادت) در افتاده است.» کسی که به وعده بهشت و جهنم قرآن ایمان داشته باشد، رنج ومصائب دنیا را بی ارزش میداند.
🔶 وقتی ایمان، قلبی شود و ولایت الهی در زندگی انسان جاری شود؛ زندگی معنوی برای انسان محقق میشود. و در بحرانها، ولایت الهی حافظ انسان است و آرامشی برایش وجود دارد که موجب میشود انحرافی برایش رخ ندهد.
♦️ « إِنَّ أَوْلِيَاءَ اللَّهِ لَا خَوْفٌ عَلَيْهِمْ وَلَا هُمْ يَحْزَنُونَ [یونس/62] آگاه باشید که دوستان خدا هرگز هیچ ترسی (از حوادث آینده عالم) و هیچ حسرت و اندوهی (از وقایع گذشته جهان) در دل آنها نیست.»
#عرفان_های_کاذب
#فرقه_های_انحرافی
#فرقه_های_عجیب
به کانال فرقه های عجیب و جهان ماوراء بپیوندید
🔻🔻
http://eitaa.com/joinchat/3478585344Cfddd4eceb2