چگونه فرقههای انحرافی را بشناسیم ⁉️☯️🕉✡️☸️✝️🔻
قسمت (سوم) 3️⃣
♦️ فرقههای شرقی مانند: «اوشو»، «دالائی لاما»، «سای بابا»، «رام الله» که غالبا معتقدند فرد با هرنوع دین و عقیده می تواند از آنها پیروی نماید.
🔷 آنان با این ترفند انحرافی در صددند تا تعصب دینی افراد تحریک نگردد و به حسب ظاهر در کنار دین، تعالیم فرقه ای را به آنان القا نمایند، به گونه ای که گاه خود افراد هم متوجه نشوند که مسائل جدیدی را به اعتقادات آنها وارد کردهاند.
🔶 گرچه عدم مخالفت علنی با ادیان آسمانی و رسمی از بار منفی این فرقهها میکاهد ولی نوع تعلیمات آنان به حسب واقع میتواند سبب کم رنگ شدن تعالیم ادیان آسمانی گردد و به تدریج آموزههای دینی را کنار بزند.
🔷 به عنوان مثال اعتقاد به آموزههایی همچون تناسخ(اعتقاد رایج در فرق صوفی) باعث ایجاد عقاید متضادی با اصول اسلامی گردیده و معاد و حیات اخروی را زیر سوال میبرد.
🔶 فرقههای غربی نیز که منشأ غربی دارند، گاه از ابزارهایی چون مواد مخدرِ روان گردان و توهمزا در جهت رسیدن به تجربههای باطنی و درونی استفاده میکنند. برخی از آنها نیز میکوشند از طریق ترویج اباحیگری و عرفان سکولار مخاطبانشان را جذب نمایند.
♦️ در خصوص دستهبندی فرقهها چهار دیدگاه متفاوت وجود دارد:
🔻دیدگاه اول
🔷 اولین دیدگاه معتقد است که فرقهها رویکردهای مختلفی را در رفتار با سایر اعضاء جامعه در پیش میگیرند، «یینگر» در تحقیق خود به سال 1957 سه نوع فرقه را معرفی میکند:
1️⃣ فرقههای پذیرشی که اصول استقلالی فردی را در بر میگیرند که نمونه آن جریان «آکسفورد» است.
2️⃣ فرقههای تجاوزگر که جامعه موجود را نمیپذیرند و علیه آن قیام میکنند که نمونه آن «آناباپتیست» است.
3️⃣ فرقههای کنارهگیر و طفره رونده که با فلسفه بدبینی همراه بوده و بر زندگی جدیدی تأکید دارند که نمونه آن گروههای مقدس در ایالات متحده میباشد.
🔻دیدگاه دوم
🔷 «ویلسون» نیز انواع فرقهها را به طور گسترده مطالعه کرده و نتایج مطالعات خود را به صورت کتب و مقالاتی ارائه داده است، وی ابتدا فرقهها رابه چهار دسته و در نهایت به هفت دسته تقسیم کرده که دستههای چهارگانه آن عبارتند از:
1️⃣ فرقههای تغییری و تبدیلی: فعالیتهای چنین فرقهای بر تبلیغ مسیحیت متمرکز است و اعتقاداتی مبنی بر تغییر کتاب مقدس دارند، نمونه این فرقهها «رستگاری» و «پنتکستال» هستند.
2️⃣ فرقههای انقلابی: از انواع این فرقهها میتوان فرقه یهودی بنیاسرائیل و «کریستادلفیان» را نام برد.
3️⃣ فرقههای درونگرا یا پرهیزگار: دست کشیدن از دنیا و بیعلاقگی نسبت به تبلیغ مسیحیت، از رفتارهای این فرقه هاست که نمونه آنها را میتوان در جامعه «امانا» و برخی از گروههای «هاینس» یافت.
4️⃣ فرقههای عرفانی: نمونههای این فرقهها در مسیحیت وجود دارند.
🔻 دیدگاه سوم
🔷 این دستهبندی مشتمل بر فرقههای مذهبی، اقتصادی، خودیاری و مشاورهای و سیاسی است.
1️⃣ مذهبی: آنها از تکنیکهای کنترل ذهنی استفاده میکنند و نه چیزی که به آن اعتقاد دارند.
2️⃣ اقتصادی: فرقههایی که اساسشان بر درآمدهای اقتصادیست، این فرقهها به «فرقه های طمع» شهرت دارند.
3️⃣ خودیاری و مشاوره: فرقههایی که از «خود یاری» یا مشاوره یا خود ارتقایی به عنوان اساس کارشان استفاده میکنند، آنها اغلب تجار و شرکت های تجاری را هدف قرار میدهند. این دست فرقهها با ارائه دورهها یا سمینارهایی ادعا میکنند شما یا کارکنانتان به این وسیله در کارتان موفقتر خواهید بود.
4️⃣ سیاسی: مانند قدرتطلبان سفید و سیاه، تروریستها، گروههای شورشی و سایرین که به طور معمول از یک فرم کنترل ذهن برای جذب و تسلط بر اعضای خود استفاده مینمایند.
🔻دیدگاه چهارم
1️⃣ دینی: اعتقادات جزمی را پیشنهاد میکنند.
2️⃣ عرفانی: شهود، وحدت و فنا را در ارتباط با ارزشهای عالی جهانبینی خود پیش میکشند.
3️⃣ اخلاقی: صرفاً توصیههای رفتاری ارائه میدهند.
4️⃣ روانشناختی: در تلاشاند تا مشکلات روانی مثل اضطراب، افسردگی، بیمعنایی و سایر گرفتاریهای روانشناختی پیروان خود را برطرف کنند.
5️⃣ فراروانشناختی: برای دستیابی به نیروها و تجربه پدیدههای خارقالعاده میکوشند.
♦️ همانطور که دیدیم از دیدگاههای گوناگون میتوان دستهبندیهای متنوعی را برای فرقهها ذکر کرد. این دستهبندیها میتوانند براساس نوع فعالیت، هدف فرقه یا چگونگی شکلگیری و... انجام گیرند.
به کانال فرقه های عجیب و جهان ماوراء بپیوندید
🔻🔻
http://eitaa.com/joinchat/3478585344Cfddd4eceb2
ادامه دارد....🔻🔻