فرقهشناسی و روش های مقابله با آن 🔻
قسمت (پایانی) 2️⃣1️⃣
🔻 زندگی پس از فرقه
🔷 اما جدا شدن از گروهی که سالها عمر خود را در آن سپری نمودهایم و تمام آمال و آرزوهای خود را به آن خرج نمودهایم، یقیناً کار آسانی نخواهد بود. علاوه بر رنج جدا شدن از فرقه، رنج دیگری نیز تا مدتی پس از جدایی، جداشدگان از فرقه را مورد تهاجم قرار خواهد داد.
🔶 به هر حال، به دست آوردن آزادی هزینههایی دارد که باید پرداخت. جداشدن از فرقه، دست کمی از ترک اعتیاد ندارد. همانطور که جسم و روان یک معتاد، سالها با مواد مخدر خو گرفته و بهترین لحظات زندگی خود را در کنار این ماده تجربه نموده است، یک عضو فرقه هم به نوعی اعتیاد روانی به رفتارها و آموزههای فرقهای مبتلا شده است.
🔷 برای خلاصی از آنها چارهای جز تحمل درد ترک این اعتیاد ذهنی، که به مراتب دردناکتر از اعتیاد جسمی است، نیست. برخی از این روشهای ترک اعتیاد فرقهای را که میتوان آنها را به روشهای «اداره خود» تعبیر نمود، در اینجا با هم مرور میکنیم (برگر، ۱۳۸۸، ص ۳۳۲ـ۳۶۰):
🔶 تعیین اهداف و تقسیم آنها به کوتاهمدت و میانمدت و بلندمدت؛ فائق آمدن بر احساس غبن و زیان؛ مراقب باشید شکار شکارتان نشوید!؛ غلبه بر افسردگی؛ شرکت در کلاسهای ریکاوری و بازیابی توان و تعادل روانی؛ تغییر دوستان و محیط و کاهش ارتباطات با محیط قبلی (برگر، ۱۳۸۸، ص ۱۵۱ـ۱۶۹)؛ ورزشهای ذهنی و جسمی؛ فعالیتهای فرهنگی و هنری؛ خدمات اجتماعی مفید؛ ادامه تحصیل؛ آشتی با خدا (آنچه گذشت حاصل تجربیات نگارنده در مواجهه و مطالعه فرقهها بوده است).
🔻 نتیجهگیری
🔷 همچنانکه در این مقاله آمد، فرقهها یک خطر جدی برای فرد، خانواده و اجتماعاند که باید بهطور جدی و عالمانه در مورد آنها تحقیق و بررسی علمی صورت بگیرد و کار روی فرقهها از صورت یک بررسی اطلاعاتی امنیتی، به یک بررسی روانشناختی ـ جامعهشناختی معطوف شود.
🔶 اگر آمارهای منتشره در باب فرقههای موجود در ایران درست باشد، تعداد قابلتوجهی از افراد جامعه بخصوص جوانان در معرض آسیبهای ناشی از قرار گرفتن در فضای فرقهای هستند. این امر، مسئولیت مسئولان امر از دانشگاهیان و حوزویان تا دستگاههای اجرای و نظارتی را دو چندان میکند.
🔷 از سوی دیگر، همانطور که در این تحقیق نیز گفته شد، در رابطه با کنترل فرقهها کار سختافزاری و فیزیکی اساساً کاری غیرکارشناسانه است که نهتنها به محدود شدن بلندمدت فعالیتهای فرقهها نمیانجامد، بلکه بعکس، با ایجاد فشار بیرونی بر اعضای فرقه، انسجام داخلی گروه را افزایش داده، موجبات جزم بیشتر و پافشاری راسختر بر مواضع را از سوی اعضای فرقه فراهم میآورد.
🔶 به نظر میرسد، آگاهیبخشی نسل جوان، که هنوز در این ساختار روانی اجتماعی گرفتار نشده است، مهمتر از مبارزه سختافزاری و امنیتی با فرقهها و اعضای فعلی است. حتی اعضای درون فرقهها نیز در مقابل تبیین و روشنگری دلسوزانه و البته علمی و منطقی پاسخ مثبت خواهند داد.
🔷 نباید فراموش کرد که همه رهبران فرقهها، افراد خودفروخته و مزدبگیر از سرویسهای جاسوسی نیستند. بسیاری از گروههایی که در قالب گروههای سنتی در ایران فعالیت دارند، با نیت معنویت و عرفان قدم در این راه نهادهاند. اما مسئله اینجاست که عدم استطاعت اخلاقی، علمی و معنوی برخی از این رهبران، موجب میشود راهی را که به نیت «خدا» آغاز کردهاند، به «خودشان» بینجامد. روشی را که برای تصفیه باطن و نیل به معرفت پیریزی نمودهاند، راهی شود برای دستیابی به تمتعات دنیوی و نفسانی.
🔶 همچنین ضرورت ایجاد درس مستقلی در دانشگاه بخصوص در رشتههای روانشناسی و جامعهشناسی، با موضوع بررسی فرقهها نیز در راستای امر روشنگری و جهاد علمی در این مسیر ضرورتی اجتنابناپذیر خواهد بود.
🔷 آنچه در این تحقیق در نقد روشهای فرقهای گفته شد، بهمعنای آن نیست که همه آن چیزهایی که فرقهها درباره عالم باطن، روح، قدرتهای باطنی و یا تواناییهای مافوق بشری میگویند، دروغ است.
♦️ نکته اینجاست که این حقایق، دستاویزی برای منفعتطلبیهای شخصی و لذتجوییهایی کسانی میشود که یا از اساس با این مفاهیم متعالی بیگانهاند و یا درکی نارس و ناقص از آنها دارند و از این مفاهیم، برای رسیدن به اهداف فردی خودشان سوءاستفاده مینمایند. باید به جای آنکه به تاریکی دشنام دهیم، شمعی برافروزیم.
#فرقه_های_انحرافی #فرقه_های_ضاله #فرقه_های_سری #عرفان_های_کاذب #پرستش_جن_شیطان #نماد_شناسی #دشمن_شناسی #قانون_جذب #سحر_جادو #فرقه_های_عجیب
به کانال فرقه های عجیب و جهان ماوراء بپیوندید
🔻🔻
http://eitaa.com/joinchat/3478585344Cfddd4eceb2