نقش کتاب در ترویج جریانهای معنویتگرا 📚🔻
قسمت (پایانی) 3️⃣
♦️ ب) مطلب دیگر آنکه همه جریانهای معنویتگرا از این کانال بهره بردهاند و همۀ مکاتب، کار خویش را با کتاب آغاز کردهاند. ممکن است جریانی باشد که محصول هنری برای تبلیغ خود طراحی و تولید نکند؛ اما همهگی منابع مکتوب داشته و از این ابزار به خوبی کمک گرفتهاند.
🔷 ج) نکته دیگر قابل ذکر در باب کتابهای جریانهای معنویتگرا اینکه، برخلاف منابع عرفان اسلامی که برای خواص نوشته شده و یا دستکم برای خواص قابل استفادهاند، کتابهای عرفانهای نوظهور برای ارتباطگیری با مخاطب عام نوشته شدهاند. این مطلب، هم از عناوین کتابها مشهود است و هم از شیوۀ نگارش و ادبیات بکار رفته در متن.
🔶 مثلا در کتابهای وین دایر که تا کرسی استادی دانشگاه هم پیش رفته و با اصطلاحات فنی و تخصصی روانشناسی جدید کاملا آشناست، کمتر با این اصطلاحات فنی و پیچیده برخورد میکنیم و اگر گاهی این واژهها را بکار گرفته، با ادبیات معنوی و عرفانی، آن را توضیح داده و با عباراتی ساده و روان، آنها را تبیین کرده است.
🔷 به علاوه تنها جاهایی از این واژهها استفاده میکند که قصد مفهوم سازی معنوی داشته و در پی جا انداختن مفاهیم نمادین است. کارکرد نمادسازی در فضای مفاهیم معنوی، کمتر از نمادهای تصویری و شکلی نیست.
♦️ د) برنامه عملی در کتابها، ( غیر از قالب داستانی ) که امروزه بسیاری از رهبران معنویتهای نوین، با هدف ارتباط بیشتر با مخاطبان خویش، اقدام به ارائه برنامه معنوی و روحی در کتابهایشان نمودهاند یعنی کتابهایی را که شامل عبادات روزانه اعضاست منتشر کردهاند. [2] [3]
🔻پینوشت:
[1]. به نقل از حجت الاسلام سید عبدالله فاطمی نیا در سخنرانی ایشان.
[2]. پاندر، قانون توانگری و چشم دل بگشا.
[3]. کتاب عرفانهای کاذب راههای نفوذ و راهکارهای مقابله، ص 83
#عرفان_های_کاذب #عرفان_های_نوظهور #وحدت_وجود #مدعیان_دروغین #ادعاهای_عجیب #خدا_نا_باوری #انسان_محوری #انسان_گرایی #اومانیسم #اباحی_گری #آتئیسم #پرستش_جن_شیطان #تناسخ #خلسه_نشئگی_توهم #عجیب_غریب #فرقه_های_عجیب
به کانال فرقه های عجیب و جهان ماوراء بپیوندید
🔻🔻
http://eitaa.com/joinchat/3478585344Cfddd4eceb2