عقیده به تناسخ یا عود ارواح قدیمی ترین مسئله درمیان بشر ☯️🔻
قسمت (سوم) 3️⃣
🔻 انگیزه های تاریخی
♦️عقیده بازگشت روح به بدن دیگر از کجا سرچشمه گرفته است⁉️
🔻 از مجموع بحثهایی که در کتب تاریخ « عقائد و مذاهب» شده چنین استفاده می شود که انگیزه اصلی اعتقاد بعضی از پیروان مذاهب باستانی به مسئله بازگشت روح یکی از امور زیر بوده است.
1️⃣ انکار رستاخیز و جهان دیگر- جمعی از آنان چون به جهان دیگر عقیده نداشتند و شاید آن را محال می پنداشتند و از طرفی عدم پاداش نیکوکاران و بدکاران را مخالف «عدالت» خداوند می دیدند
🔶 لذا معتقد شدند که روح نیکوکاران مجددا به بدن دیگری در همین جهان که از بدن نخستین به مراتب خوشبخت تر است باز میگردد و پاداش اعمال نیک گذشته خود را میبیند.
🔷 و روح بدکاران به بدنهایی که دررنج وزحمت به سر میبرند و یاناقص الخلقه هستند بازگشته کیفر اعمال بد خود را خواهند دید و در حقیقت بدین و سیله شست و شو می شوند و تکامل می یابند.
2️⃣ توجیهی برای کودکان بیمار و معلول- جمعی دیگر از مشاهده پاره ای از کودکان معلول و بیمار به این فکر فرو می رفتند که : این کودکان که گناهی ندارند چرا خداوند آنها را به این صورت آفریده و مبتلا ساخته است حتما ارواحی که در اینها هست ارواح شریر و گناهکار و متجاوزی بوده که برای دیدن کیفر اعمال خود به این صورت درآمده و مجددا به این جهان برگشته اند تا رنج ببرند!
🔶 آنها تصور می کردند که در جهان آفرینش وجود چنین کودکانی یک مسئله اجتناب ناپذیر و حتما خواست خداست که پدران و مادران می توانند با به کار بستن اصول بهداشتی و رعایت یک سلسله قوانین علمی , و به عبارت دیگر استفاده کردن از قوانینی که خداوند برای زندگی بشر در جهان آفرینش مقرر داشته فرزندانی کاملا سالم به دنیا آوردند. این ما هستیم که با عدم مراقبتهای لازم آنها را گرفتار می سازیم.
🔷 همچنین عجز و ناتوانی از توجیه و تفسیر پیروزیها و شکستهای افرادی که بظاهر علل روشنی برای آن دیده نمی شود سبب پناه بردن به این عقیده شده است. آنها می گویند :
🔶 این گونه اشخاص پاداش یا کفاره اعمال خود را در زندگی پیشین میبینند؛ در حالی که با اطلاع از اصول روانکاوی تفسیر علل این گونه موفقیتها و شکستها که بر اثر استعدادها یا کمبود های خاصی است امروز امر ساده ای است.
3️⃣ عوامل روانی – تناسخ یک عامل تسکین دهنده- گفتیم عقیده «بازگشت روح به زندگی جدید در این جهان » از زمانهای بسیار دور در میان افراد بشر – بخصوص درمیان هندیها و چینیها – وجود داشته است .
🔶 به نظرمی رسد یکی از علل روانی این عقیده شکستهای گوناگونی بوده که بسیاری از افراد در زندگی خود با آن مواجه می شده اند. واکنش روانی آن شکستها و ناکامیها به صورتهای گوناگونی بروز می کرده است.
🔷 گاهی به صورت «درون گرائی» و «پناه بردن به تخیلات» و پیدا کردن گمشده خود درعالم خیال, آنچنان که در بسیاری از شعرا دیده می شود , آنها هنگامی که محبوب گریز پای خود را دراین جهان نمی یافتند, با «نقش رخ او» که در عالم خیال, در وسط «جام» می افتاد, دلخوش بوده اند!
🔶 عده ای هم «بازگشت به زندگی جدید در این جهان» را وسیله ای برای تسکین افکار پریشان خود قرار می دادند.
🔷 این افراد «شکست خورده», برای جبران شکستها و ناکامیهای خود چنین می پنداشتند که بار دیگر روح آنان در کالبد دیگری در این جهان قدم می گذارد , و به آرزوی دل در آن زندگی جدید خواهند رسید .
♦️ مثلا اگر در عشق به دختری شکست خورده اند , چنین تصور می کردند که آنها در زندگی جدید در کنار او به سر خواهند برد- سهل است – ممکن است به صورت خواهر و برادر! به زندگی جدید قدم بگذارند و در یک خانواده , متولد شوند و همیشه با هم باشند!
به کانال فرقه های عجیب و جهان ماوراء بپیوندید
🔻🔻
http://eitaa.com/joinchat/3478585344Cfddd4eceb2
ادامه دارد....🔻🔻