♻️ متن کامل دیدار آیت الله العظمی مکارم شیرازی و مدیر حوزههای علمیه و مدیر دفتر فقه معاصر👇
✅ آیت الله العظمی مکارم: از پیشرفت دفتر فقه معاصر و آثار آن خوشحال هستم و باید چکیده آثار علمی آن سریعتر در اختیار قرار گیرد
✅ به گزارش خبرگزاری حوزه حضرت آیت الله العظمی مکارم شیرازی ـ حفظه الله ـ در دیدار مدیر محترم حوزههای علمیه و مدیر دفتر فقه معاصر با تقدیر از کارهای انجام شده و در حال انجام حوزه در موضوع فقه معاصر توجه به عمق موضوعات و حضور علمی دفتر فقه معاصر لازم دانستند.
✅ در ابتدای این دیدار حضرت آیت الله اعرافی مدیریت محترم حوزه های علمیه با تقدیر از حمایتهای بیدریغ حضرت آیت الله العظمی مکارم ـ حفظه الله ـ از مدیریت حوزه و برنامههای در دست اقدام ایشان، ضمن تقدیم آثار علمی منتشر شده توسط دفتر فقه معاصر به معرفی اقدامات این دفتر پرداختند. ایشان فرمودند: «من هیچ کار مهمی را آغاز نمیکنم مگر آنکه برنامه پنجساله آن دقیق معلوم باشد. دفتر فقه معاصر هم جز مجموعههایی است که با برنامه پنجساله مشخص فعالیتهای خود را ادامه میدهد. یکی از آن اقدامات دروس خارج فقه معاصر میباشد. تاکید ما بر این است که این کار در قلب حوزه باشد و بر منهج اصیل حوزوی و بهدور از هر نوع روشنفکری و مبتنی بر دروس آزاد حوزوی حرکت کند. در موضوعشناسی هم تاکید این مجموعه بر این است که با استفاده از اساتید حوزوی و دانشگاهی آخرین نظریات در موضوعات مربوطه را شناسایی و با کمک اساتید و شاگردان ایشان به تحلیل فقهی آن میپردازند که حاصل آن امسال ۹ جلد کتب اجتهادی فقه معاصر است و در سال آینده نیز به همین تعداد کتب جدید منتشر خواهد شد».
✅ مدیر محترم حوزههای علمیه در ادامه با اشاره به کتاب الفائق و شرح آن که بر اساس یک کار گروهی و با همکاری اساتید شناخته شده دروس خارج تالیف گشته است؛ تاکید نمودند که «این کتاب به عنوان مکمل کفایه یک موج علمی در حوزه ایجاد کرد و کتب دیگری هم در آینده نزدیک به عنوان مکمل مکاسب در موضوعاتی همچون
شخص حقوقی به نظام آموزشی حوزه افزوده خواهد شد».
ایشان یکی از کارهای دیگر دفتر فقه معاصر در سالهای آینده را شناسایی و چاپ کتبی دانستند که در یکصدسال اخیر در نجف و قم در موضوعات معاصر به تالیف درآمده است.
✅ آیت الله اعرافی در ادامه به تشریح فعالیت دبیرخانه حمایت از پژوهشهای مورد نیاز جامعه و نظام ـ که در معاونت پژوهش حوزه شکل گرفته ـ پرداختند؛ ایشان با بیان این نکته که با نهادهای مختلف حاکمیتی تماس گرفتیم و مسائل و نیازهای اصلی ایشان را جمعآوری نموده و بیش از ۲۰ کمیته علمی با اشراف معاون محترم پژوهش حجت الاسلام و المسلمین مقیمی حاجی تشکیل دادیم، اضافه نمودند که امروز هر طلبه عادی و هر استاد یا مرکز علمی حوزوی که پژوهشی راهبردی و کاربردی مطابق محورهای اعلام شده برای حل مسائل نظام و جامعه اسلامی داشته باشد از مرحله تحقیق تا چاپ اثر مورد حمایت قرار خواهد گرفت و در چند ماهی که از آغاز این طرح میگذرد بیش از 100 پروژه آغاز شده که تا سال آینده خروجیهای آن منتشر خواهد شد.
✅ در ادامه این دیدار نیز حجت الاسلام و المسلمین اثناعشری مدیر دفتر فقه معاصر حوزههای علمیه با ارائه گزارشی از فعالیتهای انجام شده توسط آن دفتر به برگزاری دروس تمهیدی فقه معاصر اشاره کردند و بیان کردند: «با اینکه این دروس در نیمسال دوم آغاز شدند ولی ۷۲ استاد و بیش از ۱۰۰۰ طلبه در این دروس شرکت کردهاند که پیش بینی میشود این عدد در سال آینده به دو برابر افزایش یابد. هماکنون نیز حدود ۴۸۰۰ نفر از طلاب در دروس خارج فقه معاصر و ۲۵۰۰ نفر در دروس الفائق با حضور بیش از ۲۰۰ نفر از اساتید مشغول به تحصیل میباشند که نشان میدهد حدود ۴۵ درصد از طلاب پایههای مربوطه به نحوی به بررسی مسائل معاصر پرداختهاند که نشان از اقدامی بزرگ در حوزههای علمیه دارد و به لطف خدای متعال ادامهدار خواهد بود. زیبایی این کار آن است که معمولا طلاب و اساتید در سطوح عالی و درس خارج در کنار تدریس و تحصیل در کتب و ابواب سنتی حوزه این دروس جدید را هم پیگیری مینمایند و لذا هم سنتها و قواعد رایج اجتهادی را میآموزند و هم در مسائل جدید مسیر اجتهاد را خواهند پیمود».
✅ مدیر دفتر فقه معاصر اضافه نمودند که بیشترین استقبال در میان کتب تمهیدی فقه معاصر در این دوره از دو کتاب «ربا و بانکداری اسلامی» و «بررسی طرق فرار از ربا» آیت الله العظمی مکارم، «حاکمیت در اسلام» مرحوم آیت الله خلخالی (ره)، «اقتصادنا» شهید صدر (ره)، «فقه الولایه و الحکومه» آیت الله العظمی مظاهری و «فقه رمزارزها» آیت الله سید محمد رضا مدرسی بوده است.