🔹
مدیریت منابع طبیعی با همکاری شرکتهای دانشبنیان سازمان انرژی هستهای/ تهیه اطلس مراتع برای سامانهای عرفی
🔹 سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور از آغاز مذاکرات با شرکتهای دانشبنیان در زیرمجموعه سازمان انرژی هستهای ایران برای مدیریت عرصهها از جمله در حوزه سیلابها، ریزگردها و آبخوانها خبر داد.
🔹 معاون آبخیزداری، امور مراتع و بیابان سازمان منابع طبیعی در نشست خبری به مناسبت گرامیداست هفته دولت در پاسخ به پرسش در مورد استفاده از فناوریهای نو گفت: شرکتهای دانشبنیان در زیرمجموعه سازمان انرژی هستهای ایران میتوانند سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور را در مدیریت عرصهها با فناوریهای نوین کمک کنند.
🔹 حسن وحید اظهار داشت: مجموعه اقدامات در سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری به سمت و سوی استفاده از فناوریهای روز است و مرکز نوآوری و فناوری ما بر روی کاربردهای فناوریهای روز در عرصههای منابع طبیعی کار میکند.
🔹 وی افزود: ما در دفتر مهندسی و مرکز نوآوری و فناوری از تصاویر ماهوارهای، دوربینهای مدرن و پهپادها برای رصد و پایش منابع طبیعی استفاده میکنیم.
🔹 وحید گفت: در زمینه کنترل ریزگردها و شنهای روان قراردادهایی با دانشگاهها و شرکتهای دانشبنیان منعقد کردهایم.
🔹 معاون آبخیزداری، امور مراتع و بیابان سازمان منابع طبیعی در پاسخ به دیگر پرسش درباره تفاوت طرح تهیه اطلس مراتع با نقشه پوشش گیاهی که در اسفند ۹۹ رونمایی شد، گفت: قصد ما این نیست که نقشه پوشش گیاهی جدیدی تولید کنیم بلکه هدف بهروز کردن اطلاعات مربوط به عرصههای مرتعی از طرق فناوری و تصاویر جدید ماهوارهای و بارگذاری آن و سایر اقدامات انجام شده در بخش منابع طبیعی بر روی نقشه است.
🔹 وی ادامه داد: نقشه پوشش گیاهی که در سال ۹۹ تهیه شده مربوط به منابع ملی و از حیث تراکم پوشش گیاهی و شناسایی نوع درختان در عرصه ها است، اما این نقشه یا اطلس مراتع در عرصه سامانه های عرفی است.
🔹 وحید گفت: اطلس مراتع برای ممیزی مراتع و طرحهای مرتعداری در سامانههای عرفی تهیه میشود و قرار است سامانههای عرفی را یکپارچه و موزاییک کنیم و اختلافاتی که در مرز سامانههای عرفی میان بهرهبرداران است، رفع شود.
🔹 وی اضافه کرد: ۴۲ هزار و ۶۲۱ سامان عرفی در مراتع کشور داریم که در اختیار ۹۳۷ هزار خانوار است و در هر سامان عرفی بیش از ۲۴ خانوار مستقرند و بهرهبرداری از این عرصهها را انجام میدهند.
🔹 معاون آبخیزداری، امور مراتع و بیابان سازمان منابع طبیعی اذعان داشت: در فاز نخست تهیه اطلس مراتع، نقشههای رقومیسازی و ممیزی مرتع و طرحهای مرتعداری در هفت استان به صورت پایلوت در سطح حدود ۱۰ هزار سامان عرفی اجرا میشود.
🔹 وحید همچنین درباره میزان طرحهای موفق و غیرموفق آبخیزداری در طول برنامه ششم توسعه گفت: ارزیابی دقیق عرصههای منابع طبیعی بعد از یک دوره حدود ۱۰ ساله پس از اتمام طرح انجام میشود.
🔹 وی افزود: با این حال ارزیابی که در چند سال اخیر در ۲۰ حوزه آبخیز انجام شده دارای هم نتایج مثبت و هم منفی است، بنابراین اگر طرحهای ما موفق باشند قاعدتا آن را ادامه میدهیم و اگر ناموفق باشند باید تغییر دیدگاه دهیم.
🔹 معاون آبخیزداری، امور مراتع و بیابان سازمان منابع طبیعی در همین حال تصریح کرد: بخش زیادی از ارزیابیهای طرحهای آبخیزداری توسط دانشگاهها انجام میشود، زیرا نگاه آنها نسبت به مسایل وسیعتر است./ پاج
☘
@frw_hamyar | کانال همیار طبیعت