✅ تغییر قابل تأمل نقش روسیه و چین در مذاکرات هسته ای!
◀️ دور جدید مذاکرات میان ایران و 1+5 نسبت به ادوار گذشته تغییر بسیار جالبی داشته است و آن هم تغییر نقش روسیه و چین و همراهی بسیار بالای آنها با ایران می باشد. اکنون رویکرد مسکو و پکن در قبال این مذاکرات تغییر زیادی کرده و برای درک دلیل این تغییرات باید به چند نکته توجه کرد:
- نکته اول به سیاست آمریکا در تشدید تحریم ها علیه روسیه و چین باز می گردد. این دو کشور اکنون خود قربانی تحریم های آمریکا هستند.
- نکته دوم به تلاش ایران برای رفع نگرانی مسکو و پکن درباره احتمال ساخت سلاح هسته ای توسط ایران برمی گردد و این دو کشور اطمینان پیدا کرده اند ایران بنایی بر استفاده نظامی از دانش هسته ای ندارد و غرب با این اتهامات صرفا به دنبال تحدید قدرت ایران است.
- اما نکته بسیار مهم تر، اطمینان کامل این دو کشور به رویکرد واقعی همکاری با شرق توسط دولت حجت الاسلام رئیسی است. روسیه و چین اکنون اطمینان کامل دارند که برخلاف دولت غربگرای روحانی، اولویت دولت سیزدهم همکاری و تعامل نزدیک با دوستان شرقی است و چه برجام به نتیجه برسد و چه نرسد، این سیاستِ راهبردی دولت جدید در ایران است.
بنابراین روسیه و چین باب همکاری جدی با ایران را در حوزه های سیاسی و اقتصادی گشوده اند. بی شک اگر امثال ظریف و روحانی این سیاست را قبلا در پیش گرفته بودند ایران تا این حد دچار مشکلات ناشی از برجام نمی شد..
✨هادیان بصیر✨
🆔
sapp.ir/hadianebasir1
🆔
eitaa.com/hadianebasir
🆔
rubika.ir/hadianebasir1