اقتصاد به این بزرگی، معیشت مردم به تنگ آمده!
🔹یکی از شاخصهای رتبه بندی اقتصاد کشورها،
#تولید_ناخالص_داخلی GDP است. کوچکی و بزرگی اقتصادها با این شاخص توسط صندوق بینالمللی پول بررسی میشود. به عبارتی ما وقتی از GDP حرف میزنیم، میخواهیم بدانیم در طول یکسال، چند ریال یا چند تومان یا چند دلار در کل کشور، کالا و خدمت فروخته شده است.
🔸رتبه ایران در دولت
#احمدینژاد از ۲۲ ام به ۱۷ ام رسید و در دولت روحانی با چندین پله سقوط به بالای ۲۵ و ۲۶ رسیده. برخی آمارها میگویند بدتر شده. اما فارغ از اختلافات آماری، چند نکته مطرح است:
🔹یکی از ابهامات جدی غربیها در اوایل تحریمها که میگفتند تحریمها ایران رامتوقف نمیکند همین رتبه GDP ایران بود. آنان میگفتند اقتصاد ایران جزو ۲۰ اقتصاد بزرگ جهان است و میتواند با تولید داخل تحریمها را خنثی کند. یک دلیلِ تاکیدهای مکرر و هر سال رهبر انقلاب مبنی بر حمایت از تولید همین مسئله است.
🔸یکی از دلایل سقوط تقریباً ده پلهای ایران در دولت روحانی، تعطیلی مراکز تولیدی و تمرکز دولت روی برداشتن تحریمها از طریق دادن امتیاز به غربیها بود که در عمل اتفاق نیفتاد! دولت روحانی، کشور را ۸ سال معطل مذاکرات گذاشت ولی وضع روز به روز بدتر شد! عدم حمایت از تولید، کشور را حداقل ده پله عقب انداخت!
🔹با وجود همه این نقدها و اختلافات آماری، اما سوال جدی این است چگونه
#اقتصاد_ایران جزو ۳۰ اقتصاد بزرگ دنیاست اما وضع معیشتی ملت این است؟ چگونه جزو اقتصادهای بزرگ جهان هستیم اما مشکل بیکاری و تورم و کمبود اقلام اساسی و گرانی مسکن داریم؟ پاسخش روشن است: چون ثروت و منابع کشور ناعادلانه توزیع شده؛ چون تبعیض نهادینه شده؛ چون اقتصاد کشور سرمایهداری است. چون اقتصاد کشور طبقاتی شده. برخی طبقات روز به روز ثروتمندتر و برخی فقیرتر شدهاند. چون ضریب جینی و اختلاف طبقاتی افزایش پیدا کرده است.
🔸نگاه به خیابانها و خانهها کنید. زرق و برق بیشتر شده! زرق و برق شهرها و خیابانها و خانهها بیشتر شده؛ ماشینهای گران قیمت روز به روز بیشتر میشوند، برجهای تجاری و مسکونی در گوشه کنار شهرها، نجومی رشد میکند، غذاهای رستورانهای غیرمتعارف روز به روز گرانتر میشود، اما عموم مردم، اقشار متوسط رو به ضعیف، بیشتر درد میکشند! علت چیست؟ علت تبعیض و عقبماندگی در
#عدالت است!
🔹بر این مبنا میگوئیم رئیس جمهور آینده باید یک فرد عدالتخواه باشد تا با تغییر ریل کشور از سرمایهداری به عدالت، معیشت ملت را درست کند و وقتی معیشت درست شد مجدداً تولیدکنندههای خرد و کلان، احیا میشوند و باز تولید ناخالص داخلی افزایش پیدا میکند و در نتیجه رتبه اقتصاد کشور هم صعود میکند! با عدالت، پیشرفت واقعی صورت میگیرد.
🔻 برخی کارشناسان معتقدند چنانچه موانع تولید در کشور برداشته شود و همه ظرفیتهای اقتصادی کشور فعال شوند و عادلانه از همه مردم و همه استانها و شهرها حمایت شود تا وارد عرصه تولید شوند، اقتصاد ایران میتواند در یک بازه زمانی با برنامهریزی حتی جزو ۵ اقتصاد بزرگ جهان قرار بگیرد و آمریکاییها این را خوب فهمیدهاند که اگر ایران جزو ۵ اقتصاد جهان شود از یک قدرت منطقهای به یک ابرقدرت تبدیل میشود.
اگر این مطلب را مفید میدانید بازنشر کنید./داود مدرسییان
🔴کانال گام دوم انقلاب ✌️
🔴
https://eitaa.com/joinchat/3861577738C3c3b839fff