🔴دیپلمات ایرانی و نفوذی بریتانیایی: چگونه یک زندگی دوگانه در چوبه دار به پایان رسید
#جاسوسی
#نفوذی
🔸در آوریل 2008، یک مقام ارشد اطلاعاتی بریتانیا به
#تلآویو رفت تا افشاگری جنجالی را به همتایان اسرائیلی خود ارائه کند:
بریتانیا در ایران جاسوسهایی داشت که در سطوح بالا به اسرار هستهای و دفاعی این کشور دسترسی داشت.
🔹️به گفته مقامات اطلاعاتی، این جاسوس اطلاعات ارزشمندی ارائه کرده بود و اطلاعاتی که برای از بین بردن هرگونه تردید در پایتختهای غربی مبنی بر اینکه "ایران به دنبال تسلیحات هستهای است و در متقاعد کردن جهان برای "
اعمال تحریمهای گسترده علیه تهران حیاتی است."
🔹هویت آن نفوذی مدتها پنهان بوده است. اما در 11 ژانویه، اعدام یکی از مسئولین ارشد نظامی و امنیتی و سیاسی ایران به نام
#علیرضا_اکبری به اتهام جاسوسی در ایران، چیزی را آشکار کرد که 15 سال پنهان مانده بود:
آقای اکبری نفوذی انگلیسی بود.
🔸🔸اکبری مدتها زندگی دوگانهای داشت. برای عموم، او یک متعصب مذهبی و جنگ طلب، یک فرمانده ارشد نظامی و معاون وزیر دفاع بود که بعداً به لندن نقل مکان کرد و وارد بخش خصوصی شد اما هرگز اعتماد مسئولان ایران را از دست نداد. اما در سال 2004، به گفته مقامات، او شروع به در میان گذاشتن اسرار هستهای ایران با سازمان جاسوسی بریتانیا کرد.
🔹به نقل از گاردین،
ایران با کمک مقامات اطلاعاتی روسیه متوجه شد که او وجود برنامه مخفیانه تسلیحات هستهای ایران را در اعماق کوههای نزدیک تهران فاش کرده است.
🔸ایران علاوه بر متهم کردن آقای اکبری به افشای اسرار هستهای و نظامی خود، همچنین گفته است که او هویت و فعالیت بیش از 100 مقام از جمله {شهید} محسن فخری زاده، دانشمند ارشد هستهای را که اسرائیل در سال 2020 ترور کرد، فاش کرده است.
🔹بریتانیا هرگز علناً اعتراف نکرده است اکبری که در سال 2012 شهروند بریتانیا شد، جاسوس این کشور بوده است. یک سخنگوی وزارت خارجه بریتانیا که خواست نامش فاش نشود، گفت که این سیاست دیرینه است که در مورد
«موضوعات مربوط به جاسوسی» اظهار نظر نکند.
🔸️🔸
🔸نیویورک تایمز در سپتامبر 2019 گزارش داد که منبع اطلاعات سایت هستهای به نام فردو، یک جاسوس بریتانیایی بوده است. "به گفته 3 مقام اطلاعاتی و امنیت ملی غربی، اطلاعاتی درباره فردو که اکبری ارائه کرد، یکی از افشاگریهایی بود که این مقام اطلاعاتی بریتانیا در سال 2008 در اختیار همتایان اسرائیلی و دیگر آژانسهای دوست قرار داد."
🔹گزارش زیر از فعالیتهای اکبری براساس مصاحبه با مقامات اطلاعاتی و امنیت ملی فعلی و سابق آمریکایی، انگلیسی، اسرائیلی، آلمانی و ایرانی و دیپلماتهای ارشد است. برخی درخواست کردند نامشان فاش نشود زیرا مجاز به صحبت در پرونده نبودند.
✅رشد سریع در ایران
🔹بر اساس مصاحبههایی که با برادرش مهدی اکبری و افرادی که او را میشناختند، او وفاداری متعصبانه به آرمانهای جمهوری اسلامی و حمایت بیدریغ از مسئولان داشت.
🔸️بارزترین ویژگی ظاهری او جای مهر روی پیشانی اش بود. او دیدگاههای سیاسی افراطی داشت که در نوشتهها، سخنرانیها و مصاحبههای آتشین بیان میشد و به گفته یک دیپلمات ارشد ایرانی و یکی از مشاوران دولت، در جلسات رسمی، استدلال میکرد که ایران باید به سلاح هستهای دست یابد.
✍
«خیمهگاه ولایت: احتمالا همین هم برای این بود که یه دستی بزند و دو دستی بگیرد و ببیند ایران واقعا قصد چنین اقداماتی دارد یا نه تا گزارش آن را به اربابان انگلیسی خود بدهد!»
🔹مهدی اکبری گفت: برادرم عمیقاً مذهبی و بسیار انقلابی بود، بیش از هر کسی در خانواده ما.
🔸️وی ادامه داد: اکبری که در یک خانواده محافظهکار طبقه متوسط در شهر شیراز به دنیا آمد، زمانی که انقلاب ایران در سال 1979 سلطنت را سرنگون کرد و جنگ با عراق را به دنبال داشت، نوجوان بود. او به همراه یک برادر بزرگتر که از شور و شوق انقلابی برافروخته شده بود به خدمت سربازی درآمد و تقریباً شش سال بعد تا زمانی که خط مقدم را ترک کرد، یکی از فرماندهان ممتاز بود.
🔹️اکبری پس از بازگشت به زندگی غیرنظامی، درجات بالاتری را طی کرد و به «معاونت وزیر دفاع رسید و سمتهای مشورتی در شورایعالیامنیتملی و سایر نهادهای دولتی داشت.»
🔸🔸🔸کارشناس مسائل سیاسی و امنیتی و استراتژی فواد ایزدی میگوید:
او بسیار جاهطلب بود؛ یک تحلیلگر عالی با مهارتهای نوشتاری و گفتاری برتر و مردم به او اعتماد داشتند. او به اطلاعات حساس و محرمانه زیادی در مورد برنامههای هستهای و نظامی دسترسی داشت.
✍ ادامه دارد...