.
🔹سئوالات بی پاسخ بعد از انتشار تحقیق و تفحص از مقامات دوتابعیتی
♻️ چند سئوال درباره تابعيت دوم حسن روحانی
🔸قسمت اول
🔰 حمید رسایی: اواخر مرداد ماه، ابوالفضل ابوترابی از اعضای کمیته تحقیق و تفحص از مدیران دوتابعیتی در گفتوگو با رسانه ها اعلام کرد که یک مسئول عالی رتبه که سالهای متمادی برای تحصیل به اسکاتلند تردد داشته است، تابعیت آن کشور را پذیرفته و نفر اول لیست دو تابعیتی های گزارش تحقیق و تفحص مجلس شورای اسلامی است.
هر چند ابوترابی از این مقام عالی رتبه نام نبرد اما انگشت اشاره همه رسانه ها به سمت حسن روحانی رفت. عضو کمیته تحقیق و تفحص همچنین از پیوست یک لیست ۱۰۰ نفره از مدیران رده های مختلف شامل وزیر، معاون وزیر، خانواده آنها، مسئولان نهاد ریاست جمهوری، استانداران، روسای سازمان های بزرگ، رؤسا و هیأت مدیره بانکها خبر داد که دارای تابعیت یکی از کشورها از جمله آمریکا و اروپا هستند.
کریمی قدوسی رییس کمیته تحقیق و تفحص هم اعلام کرد که اسامی دو تابعیتی ها اختصاص به یک جناح سیاسی کشور ندارند و از هر دو جریان، افرادی با تابعیت مضاعف وجود دارند.
هر چند با ممانعت عجیب علی لاریجانی تا این لحظه، لیست ۱۰۰ نفره ضمیمه گزارش تحقیق و تفحص، بر خلاف آیین نامه داخلی مجلس در اختیار نمایندگان مجلس قرار نگرفته و توسط کمیته مذکور به منظور پیگیری قضایی فقط تحویل دادستان کل کشور شده است اما پیگیری نمایندگان برای انتشار عمومی این لیست همچنان ادامه دارد.
بر اساس اعلام کمیته تحقیق و تفحص، دستیابی به این لیست ۱۰۰ نفره بر اساس گزارش های دریافتی از نهادها و وزارتخانه های مختلف کشور، دستگاه های امنیتی و انتظامی و شهادت شهود بوده است.
در پیش درآمد این گزارش اسامی نهادهای مختلف که در تهیه آن همکاری کردهاند، ذکر شده که عبارتاند از: سازمان اطلاعات سپاه، قوه قضاییه، دادستان محترم کل کشور، فرماندهی ناجا و وزارت امور خارجه اما از وزارت اطلاعات به عنوان اصلی ترین نهاد مرتبط با موضوع نامی برده نشده است بلکه علاوه بر اعلام چندباره رئیس کمیته تحقیق و تفحص از دوتابعیتی ها در قسمتی از این گزارش، نسبت به عدم همکاری این نهاد چنین گلایه شده است:
«علیرغم مأموریت ذاتی وزارت اطلاعات به عنوان مرجع امنیتی ـ نظارتی، متأسفانه همچنان عدم همکاری و مسامحه وزارت اطلاعات در این امر مهم مشاهده میگردد به نحوی که دادستان محترم کل کشور در نامه شماره ۱۴۰/۹۶۱/۲/۳۰۰/۶۱ مورخ ۶۹/۰۷/۱۸ چنین اظهار مینماید این نهاد بر حسب وظیفه قانونی لیست و خبر واصله در خصوص تعدادی از اشخاص مشکوک به تابعیت مضاعف و... را برای وزارت اطلاعات ارسال تا موضوع را بررسی و نتیجه را اعلام نماید. لذا هیچگونه مشخصاتی جز لیستهای اعلامی از سوی یکی از مراجع اطلاعاتی (دیگر) در این دادستانی موجود نمیباشد.»
کریمی قدوسی رییس کمیته تحقیق و تفحص با اشاره به مکاتبه صورت گرفته با وزارت اطلاعات در این خصوص می گوید: «وزارت اطلاعات گزارش خوبی به ما داد و برخلاف اظهارات وزیر اطلاعات، اعلام کرد که در دو سال گذشته ۲۱۰ نفر که برای انتصاب مورد استعلام قرار گرفته بودند، به دلیل موضوع تابعیت دوگانه، رد شدهاند که اینها در حوزه مدیران، متخصصان و کارشناسان بودهاند؛ قرار بود وزارت اطلاعات اسامی این ۲۱۰ نفر را در اختیار ما قرار دهند که تاکنون این کار را نکردهاند.»
گزارش تحقیق و تفحص از مدیران دوتابعیتی شامل نکات کلیدی و مهمی است که به دلیل طولانی بودن، امکان پرداختن به آن نیست اما مساله مهم، ابهامات و سئوالاتی است که بعد از گفتگوها و مصاحبه های نمایندگان مجلس بویژه در خصوص تابعیت دوم آقای حسن روحانی در اذهان عمومی شکل گرفته است و سوگمندانه کسی به آنها پاسخ نمی دهد.
متاسفانه برخی از اطرافیان رییس جمهور با حمله به نمایندگان مجلس، به جای پاسخگویی شفاف به این سئوالات، تلاش کرده اند تا با مظلوم نمایی، افکار عمومی را از لزوم شفافیت در این خصوص باز دارند.
ادامه یادداشت 👇👇👇
قسمت دوم
t.me/www_rasaee_ir/6858
قسمت سوم
t.me/www_rasaee_ir/6859
@hafezenevelayat