#محرمانه
⭕️شنیده ها حاکی از آن است که سیدضیا هاشمی مدیرعامل سابق خبرگزاری جمهوری اسلامی ایران ایرنا، با فشار واعظی مدیردفتر رییس جمهور بزودی بعنوان رایزن فرهنگی ایران در یکی از کشورهای حوزه اسکاندیناوی اعزام خواهد شد.
🔺جدای از اینکه این سوال جدی در حوزه تخصصی مطرح است که سوابق بین المللی وی چیست و به کدام زبان خارجی تسلط دارد، سوابق اجرایی و سیاسی وی نیز محل ابهام جدی است.
بالاترین پست اجرایی که هاشمی پیش از دولت روحانی داشته است، معاون فرهنگی جهاد دانشگاهی دانشگاه تهران بوده است و بعد از روی کار آمدن دولت یازدهم، با فشار یکی از نمایندگان روحانی سابق مجلس در زمان فرجی دانا به سمت معاونت فرهنگی وزارت علوم منصوب شد.
🔺این انتصاب در آن زمان تعجب بسیاری از متخصصان و صاحبنظران را برانگیخت. هاشمی البته قبل از این انتصاب تلاش زیادی برای تصاحب سمت استانداری کهکیلویه و بویراحمد داشت که بعلت مخالفت جدی وزیر کشور، ناکام ماند. گفته شد که علت مخالفت وزیر کشور با وی، نداشتن هیچ گونه سوابق اجرایی در رزومه بوده است.
این انتصاب سبب شد تا پای وی به حلقه دوم دولت باز شود و کم کم شروع به پیمودن پله های ترقی نمود.
در همین دوران، او که تنها هفت مقاله در رزومه خود داشت، توانست با فشار بر دانشگاه تهران، از استادیاری به دانشیاری ارتقا یابد. گفته می شود پرونده وی در شورای مربوطه با رای اکثریت رد شد ولی نیلی احمدآبادی دستور رای گیری مجدد داد، که در نتیجه این فشار، با اختلاف یک رای، او به دانشیاری ارتقا یافت.
🔺هاشمی در این دوره شروع به نزدیک شدن به واعظی رییس دفتر روحانی کرد، که در نتیجه، در ۲۹ مرداد ۹۶، پس از کنار رفتن محمد فرهادی، بعنوان سرپرست وزارت علوم منصوب گردید. عطش رسیدن به وزارت علوم و معرفی به مجلس بعنوان وزیر پیشنهادی، سبب شد تا وی حتی با اعضای رده پایین دفتر روحانی نیز به رایزنی بپردازد. معرفی وی البته مورد مخالفت بسیاری از مسوولان دلسوز در نظام قرار گرفت و وی نتوانست این پروژه را با موفقیت به پایان برساند و با معرفی غلامی بعنوان وزیر، کان لم یکن شد.
🔺علت مخالفت دلسوزان، به عملکرد وی در دوران معاونت فرهنگی وزارت علوم برمی گشت. او در این دوران با بها دادن به عناصر ضدنظام و ساختارشکن در دانشگاه ها سبب شد تا از خط قرمزهای نظام عبور شود و کار به جایی رسیده بود که صدای فرهادی وزیر وقت نیز درآمده بود.
میدان دادن به عناصر تند جبهه مشارکت و سازمان مجاهدین انقلاب و... از سویی؛ و حمایت همه جانبه از جریانهای چپ کمونیستی در دانشگاه ها، از جمله افتخارات هاشمی است که در محافل خصوصی از آن یاد می کند.
🔺زمانی که منصور غلامی به عنوان وزیر به مجلس معرفی شد، هاشمی هیچ گونه همکاری با وی نکرد و امید داشت که رای اعتماد نگیرد تا بتواند درفرصت بعدی به رایزنی بپردازد تا خود بعنوان گزینه معرفی شود که البته ناکام ماند.
پس از رای اعتماد، غلامی اولین کاری که انجام داد، طرد هاشمی از وزارتخانه بود. هاشمی که خود را برای ریاست دانشگاه پیام نور آماده کرده بود، با پاسخ شدید غلامی روبرو و مجبور به بازگشت از وزارتخانه بود.
در همین حین، با فشار واعظی، او که هیچ سابقه رسانه ای در کارنامه اش نداشت بعنوان مدیرعامل ایرنا منصوب شد و در طول دوره مدیریتش خوش خدمتی های زیادی به جریان دولت نمود.
او اکنون با فشار واعظی در آستانه انتصاب در یکی از تخصصی ترین و حساسترین پست های خارجی است که هیچ تخصصی در آن ندارد.
گفته می شود پس از معرفی او توسط واعظی، ابوذر ابراهیمی ترکمان رئیس سازمان فرهنگ و ارتباطات از انتصاب وی خودداری کرده اما واعظی او را تهدید به برکناری نموده است.
🔺حال سوال این است که انتصاب سیدضیا هاشمی که هیچ گونه تخصص علمی و مدیریتی در این حوزه ندارد، مزد کدام خوش خدمتی این عنصر مساله دار بوده است؟
🏴
@gamedovomeenqelab