🎊خلاصه حالات چهاردهمین معصوم: دوازدهمین اختر امامت:
🌺تولد: آن حضرت نزدیک طلوع فجر، روز جمعه، نیمه ماه شعبان، سال 254 هجری قمری "مطابق با بیست و دوّم مرداد ماه، سال 247 هجری شمسی می باشد. در شهر سامرا به طور مخفی و پنهان از دید عموم، پا به عرصه وجود نهاد.
🌸نام: م ح م م د
نام و لقب مبارک آن حضرت به عنوان امام «محمّد، مهدی» علیه السلام طبق عدد حروف أبجد کبیر - 92، 59 - می باشد.
صلوات اللَّه و سلامه علیه؛ و عجّل اللَّه تعالی فی فرجه الشّریف.
🌸کنیه: ابوالقاسم، ابوجعفر و... .
🌸 لقب: بیش از نهصد لقب برای حضرتش ذکر کرده اند که در کتب مختلف موجود می باشد از آن جمله: مهدی، حجّت، منتقِم، بقیةاللَّه الأعظم، قائم آل محمّد، صاحب الزّمان و... .
🌸پدر: امام حسن عسکری صلوات اللّه و سلامه علیه.
🌸مادر: به نام های نرجس، ملیکه، ریحانه، صیقل و سوسن معروف است.
🌸نقش انگشتر: «أنَا حُجَّةُ اللَّهِ وَ خاصَّتُهُ».
🌸دربان: چهار نفر به نام های عثمان بن سعید، محمّد بن عثمان، حسین بن روح، علیّ بن محمّد سمری، در غیبت صغری وکالت و وساطت حضرت را بر عهده داشته اند.
جریان ولادت آن حضرت، همانند حضرت موسی کلیم علیه السلام در کنار کاخ طاغوت زمان، مخفی و پنهان از دید جاسوس ها و عموم مردم انجام گرفت.
حضرت دارای دو غیبت بوده است: یکی غیبت صغری - که حدود هفتاد و پنج سال به طول انجامید - و دیگری غیبت کبری می باشد - که تقریباً از سال 330 هجری قمری شروع شد.
و از آن زمان به بعد برای حضرت، وکیل و نائب خاصّ معرّفی و معیّن نشده است، بلکه مجتهدین جامع الشّرایط - به عنوان وکیل و نائب عامّ - امور جامعه را بر عهده داشته و دارند.
آن حضرت در همین جامعه، بین افراد رفت و آمد و در مجالس به صورت ناشناس شرکت می نماید؛ و نیز همه را می بیند و شاهد اعمال همگان خواهد بود.
ولی دیگران هم گرچه او را می بینند، امّا شخص حضرتش را نمی شناسند که کدام یک از اشخاص می باشد.
افراد بسیاری در غیبت کبری به محضر مبارکش شرفیاب شده اند و کسب فیض کرده اند.
علائم و نشانه های متعدّد و گوناگونی جهت ظهور و قیام آن حضرت، توسّط معصومین علیهم السلام بیان و مطرح شده است، که در کتاب های مختلف اهل سنّت و شیعه به طور مشروح و مبسوط مذکور می باشد.
وقتی حضرت در مکّه معظّمه ظهور نماید، 313 نفر از اصحاب و فرماندهان او از اطراف و شهرهای مختلف در کنار کعبه الهی جمع شوند و در دست هر کدام شمشیری خواهد بود.
و سپس منادی بین زمین و آسمان گوید: این مهدی موعود است که ظهور کرده و به شیوه حضرت داوود و سلیمان علیهماالسلام قضاوت خواهد نمود و بیّنه و شاهد، لازم ندارد.
طبق آنچه در روایات آمده است: حکومت آن حضرت بین هفت تا نُه سال به طول خواهد انجامید. شخصی از امام جعفر صادق علیه السلام سؤال نمود که امام زمان علیه السلام چند سال حکومتش به طول می انجامد؟
حضرت فرمود: هفت سال، روزها و شبهایش به اندازه ای طولانی می گردد که یک سال آن مساوی است با ده سال از سالهای دوران شما، پس مجموع حکومت آن حضرت هفتاد سال از سالهای شما خواهد بود.
📚غیبة طوسی: ص 474، ح 497، إعلام الوری : ج 2، ص 290.
و در بعضی روایات آمده که مدّت حکومت حضرت 309 (سیصد و نُه) سال خواهد بود.
🌸مدّت امامت: حضرت بنابر مشهور بین روایات، روز جمعه، نُهم ربیع الاوّل، سال 260 هجری قمری پس از شهادت پدر بزرگوارش، در سن پنج سالگی به منصب و مقام عظمی و والای امامت و خلافت نائل گردید.
و از آن زمان تاکنون و در آینده تا هر لحظه که خداوند متعال اراده نماید، امامت و هدایت جامعه را به عهده خواهد داشت.
🌸مدّت عمر: آن حضرت حدود پنج سال، هم زمان با پدر بزرگوارش حضرت ابومحمّد، امام حسن عسگری علیه السلام بوده و پس از آن تا این زمان عمر پربرکت آن حضرت می باشد و در آینده تا هر زمان که خداوند بخواهد، تداوم خواهد یافت.
🌸نماز :
نماز امام زمان علیه السلام دو رکعت است، که در هررکعت سوره حمدیک مرتبه و چون به جمله «إیّاک نعبد و ایّاک نستعین» برسد،صدمرتبه آن را تکرار نماید؛ و بعد از سوره حمد، یک مرتبه سوره توحید خوانده می شود، همچنین هر یک از ذکر رکوع و سجود راهفت مرتبه بگوید.
و چون سلام نمازرادهد،تسبیح حضرت زهراء علیها السلام را بگوید و دربعضی عبارات آمده است که بعدازآن، نیز صد مرتبه صلوات بر محمّدوآل محمّدفرستاده شود.تاجایی که بنده میدانم بعداز نیمه شب وروزجمعه بهترین
وقت اقامه است بعدازآن، بهترین حوائج مشروعه خود را از خداوند طلب نماید.
📚اصول کافی: ج۱، تهذیب الأحکام: ج 6، تاریخ اهل البیت ع، مجموعة نفیسة، أعیان الشیعه: ج 2، کشف الغمّة: ج 2، ینابیع المودّة، بحارالأنوار، جمال الاُسبوع، دعوات راوندی، إعلام الوری طبرسی: ج 2، دلائل الإمامة و
باسپاس از کانال قرآن و عترت
@gamedovoom