🔴غرق شدگی در فضای مجازی، یکی از آفات فعالیتهای دانشجویی
✍ سید علیرضا آلداود
🔻رهبر انقلاب در دیدار رمضانی دانشجویان فعالیت به قصد دیدهشدن، و غرق شدن در فضای مجازی را از دیگر آفات فعالیتهای دانشجویی دانستند و افزودند: فضای مجازی به هرحال یک واقعیت است اما برخیها از فضای مجازی سیلوار خبر و مطلب و تحلیل میپذیرند در حالیکه باید تلاش کنند در این فضا و شبکههای اجتماعی خبر و تحلیل صحیح نشر دهند.
🔻 یکی از مهمترین بندهای فرمایشات رهبر حکیم انقلاب اسلامی در دیدار رمضانی با دانشجویان بحث فضای مجازی و آفات آن برای فعالین دانشجویی بود.
🔻البته این توصیه از سوی امام خامنهای با توجه به اینکه ایشان اهمیت فضای مجازی را به اندازه انقلاب اسلامی میدانند قابل پیش بینی بود، اما چرا حضرت آقا به مراقبت در خصوص عدم فعالیت به نیت دیده شدن و عدم پذیرش اخبار و تحلیلها در این فضا بیشتر تاکید کردند.
🔻 در فضای مجازی مخصوصا وقتی افراد دچار اعتیاد اینترنتی میشوند و البته اگر صفحه یا کانال پرمخاطبی هم داشته باشند، عموما دچار یک سندروم روانشناختی به نام سندروم شخصیت خودشیفته میشوند. یعنی کسانیکه دچار این اختلال میشوند برای گرفتن لایک یا تأیید شدن بیشتر، فعالیت میکنند و هدفشان خودنمایی و تلاش برای بیشتر دیده شدن یا لایک بیشتر خواهد بود.
🔻همچنین یکی از مهمترین عوامل جذابیت رسانههای اجتماعی فراهم آوردن بستری برای شهرت آسان است. فقط کافی است یک مطلب جالب و بامزه توئیت کنید، یک ویدئوی جذاب به اشتراک بگذارید و یا یک متن قابل تحسین بنویسید، آنگاه بلافاصله جلبتوجه میکنید. اگر مطلبی که به اشتراک میگذارید واقعاً خوب باشد، لایکهای زیادی دریافت میکنید، دنبال کننده بیشتری به دست میآورید و از صفحهتان بیشتر دیدن میشود؛ حتی ممکن است توجه یک سلبریتی را هم به خودتان جلب کنید. درنتیجه حضورتان در شبکههای اجتماعی پررنگتر میشود و حتی ممکن است به یک «آدم معروف در شبکههای اجتماعی» با هزاران لایک و دنبال کننده تبدیل شوید.
🔻 اما این موضوع یعنی تولید محتوا، به اشتراک گذاری محتواهای جذاب، تلاش برای گرفتن لایک بیشتر و یا دیده شدن برکت فعالیتهای فضای مجازی و رسانهای را به خصوص در قشر دانشجو از بین خواهد برد، پیشتر هم نوشته بودم، حاج قاسم فضای مجازی نخستین خصوصیتش باید اخلاص باشد.یعنی در فضای مجازی مینویسد برای خدا، لایک میزند برای خدا، باز انتشار میکند برای خدا و... آنکاه خدا نیز به آن نوشته برکت خواهد داد.
🔻 و نکته دوم پذیرش سیل وار اخبار و تحلیل از فضای مجازی بجای تولید خبر و محتوای صحیح در این فضا است. از آنحاییکه متاسفانه فضای مجازی در کشور یک فضای رها شده است و براحتی روزانه در آن اخبار جعلی و یاس آور تولید می شود و از طرفی نبود تیم های حقیقت یاب که با استفاده از مهارتهای فکت چکینگ به همراه راستی آزمایی توسط هوش مصنوعی بتوانند با این سلاح مخرب جنگ ترکیبی(اخبار جعلی) مقابله کنند احساس میشود، اینجا نقش تیمهای دانشجویی بسیار برجسته میشود.
🔸 تیمهای آموزش دیده که خالصانه در این فضا حضور پیدا کنند و مسلح به سلاح سواد رسانهای، فکت چکنیگ، تکنیکهای اقناع مخاطب، آفند و پدافند شناختی باشند تا بتوانند سیلی از اخبار و تحلیلهای صحیح را در فضای مجازی تولید کنند و به لحظه در خصوص اخبار جعلی نیز روشنگری و تبیین کنند.
ادامه دارد...
💡 هوش سفید| سید علیرضا آلداود
🇮🇷 جنگ شناختی | سواد رسانهای 👇
@aledavood 👈 عضو شوید