:
🍃🌸🍃🍃🍃🍃🍃🍃🍃🍃
انواع خواب در طب اسلامی
💤خواب غفلت :
خوابيدن در مجلس پند و يادآوري است.
💤خواب بدبختي :
خوابيدن در وقت نماز است.
💤خواب لعنت (فيلوله ) :
خواب بعد از طلوع آفتاب است كه انسان را كسل مي كند .
💤خواب عذاب (عيلوله ) :
خواب بين الطلوعين ؛ از فجر (نماز صبح) تا طلوع آفتاب كه مذموم و بد مي باشد.
💠در روايات از خوابيدن قبل از طلوع آفتاب، بسيار نهي شده و مکروه است .
💠حضرت صادق علیه السلام:
خواب بامداد شوم است و روزی را منع می کند و رنگ را زرد می کند و صورت را زشت می کند ... و بدرستی که خداوند روزی را ما بین طلوع صبح تا طلوع آفتاب قسمت می نماید ... و مرغ بریان و ترنجبین بر بنی اسرائیل در این وقت نازل می شد، هر که در این وقت خواب بود، بهره او نازل نمی شد .
💤خواب راحت (قيلوله):
خواب قبل از ظهر تا ظهر و بعد از نماز ظهر تا عصر است، كه مستحب است و در آن وقت اگر كسي خوابي ببيند دروغ نمي شود. و اين خواب رفع كننده كسالت و هضم كننده غذا است.
💠 خواب قیلوله نعمت است و نیکو یاوری است بر بیداری و عبادت شب و درمان ضعف حافظه
💤 خواب رخصت :
(خوابي كه اجازه داده شده)
خوابيدن بعد از نماز عشا است.
💤خواب حسرت :
خوابيدن در شب جمعه است.
💤خواب حيلوله :
خواب بعد از ظهر يا خواب وقت ظهر است ،چون اين خواب حايل و فاصل بين ظهر و نماز (ظهر) است، حيلوله گويند. و چون تأخير نماز از اول وقت ناپسند است، خوابيدن در اين وقت خوب نيست.
💤خواب غيلوله :
خواب آخر روز است كه موجب بيماري است.
💠خواب بعد از عصرمکروه است.
چنانكه از امیر المومنین (علیه السلام) روایت است خوابيدن بين الطلوعين و بين العشائين (بين نماز مغرب و عشاء) موجب پریشانی و فقر می شود.