⚠️ هشدار تزلزل پایههای اقتصاد و امنیّت از زبان قرآن
👌 یکی از ارکان مهم اقتصاد مقاومتی دوری از اسراف است و این بیان را به خوبی می توان در قرآن جستجو کرد.
در ذیل آیه «وَضَرَبَ اللَّهُ مَثَلاً قَرْیَةً کَانَتْ آمِنَةً مُّطْمَئِنَّةً یَأْتِیهَا رِزْقُهَا رَغَداً مِن کُلِّ مَکَانٍ فَکَفَرَتْ بِأَنْعُمِ اللَّهِ فَأَذَاقَهَا اللَّهُ لِبَاسَ الْجُوعِ وَالْخَوْفِ بِمَا کَانُوا یَصْنَعُونَ؛ و خداوند (برای عاقبت طغیان و کفران نعمت) مثلی زده: مجتمعی (شهر، قریه، اجتماعی) را که آسوده و آرام (از دشمن، حوادث، کمبودها و...) بودند، روزیشان فراوان از همهجا میرسید، پس نعمتهای خدا را ناسپاسی کردند، خداوند هم به سزای آنچه میکردند لباس گرسنگی و ترس را به آنها پوشانید و طعم آن را به آنها چشانید» (نحل/112)، از یکی از معصومین علیهمالسلام، روایتشده که فرمودند: این آیه درباره قومی نازلشده که رودی به نام «ثرثار» از میان آنها میگذشت و سرزمینیشان (به خاطر آن رود) سرسبز و خرم و پر خیر و برکت بود. آنقدر در نعمت غرق شدند که نعمتهای خدا را ناسپاسی کردند؛ تا آنجا که با خمیر نان، خود را از کثافات پاک میکردند و میگفتند: خمیر نرمتر است (و بدن ما را اذیت میکند) بنابراین نسبت به نعمتهای الهی کفر ورزیدند و آن را سبک شمردند.
✅ ازاینرو خداوند آن رود را بر آنان خشکانید و در نتیجه دچار خشکسالی شدند؛ تا جایی که خدا آنان را محتاج خوردن همان خمیرهای ناپاک کرد و بر سر تقسیم آن نزاع کردند.
🔷 در این آیه به 2 تابلو برمیخوریم: خوشبختی و سعادت در مقابل بدبختی و شقاوت. قومی که در ناز و نعمت بودند و از نعمت امنیّت و آرامش و وفور نعمت برخوردار بودند به سبب کفران و ناسپاسی به ترس و گرسنگی مبتلا شـدند. ایمنی از خوف و نجات از گرسنگی دو نعمت الهی است ولی کفران و ناسپاسی و قدرنشناسی، آنها را از ما میگیرد.
✳️ دو نعمت مخفی که قدرشان را نمیدانیم یا کمتر میدانیم امنیت و سلامتی است «الَّذِي أَطْعَمَهُمْ مِنْ جُوعٍ وَ آمَنَهُمْ مِنْ خَوْفٍ...» (قریش/4)؛ امّا انسان وقتی خود را بینیاز بداند طغیان میکند. «ِانَّ الانسَانَ لَیطْغَی أَن رَآهُ اسْتَغْنَی» (علق/6و7)
🌐 کشور ما یکی از پرمصرفترین کشورهای دنیاست. ایران 10 برابر میانگین جهانی یعنی با جمعیّت حدود 85 میلیون معادل یک کشور 850 میلیونی گاز مصرف میکند. در حالیکه در مصرف غذاهای مفیدی چون؛ شیر و سویا رتبه پایین مصرف میانگین جهانی را داریم امّا در مواد غذایی مضرّ مانند نوشابه و شکر، چند برابر میانگین جهانی مصرف داریم. ان شاءالله از نعمات الهی بهره وری صحیح داشته باشیم!
⚠️ مشکل و چالش آب پیش آماده در
#گناباد به چند علّت برمی گردد:
1⃣ قدردان نبودن این نعمت حیاتی و بر عکس اسراف بی رویّه در مصرف آب و ترویج نکردن صرفه جویی و بهره وری درست از منابع
2⃣ سوء مدیریّت آب از ناحیه برخی مردم و مسؤولین در طول دهه های گذشته تا امروز
3⃣ عدم إحیای موقوفات آبی مثل سه شبانه روز(برخی میگویند شش شبانه روز) آب خشویی وقف بر آب آشامیدنی گناباد
4⃣ خشکسالی های أخیر
5⃣ نبود دانش آینده پژوهی در برخی مدیران مربوطه
6⃣ رواج روزمرّگی در بین برخی از ما مردم و برخی ادارات و مسؤولین
7⃣ توجّه نکردن به زیرساخت ها؛ ترمیم یا جایگزینی یا توسعه عادلانه
8⃣ و عوامل دیگر قابل رصد و بررسی
👌برای حل این مشکل، یک اراده شهرستانی لازم است
✍️ روح الله پورعابدین
💠
@gonabad20ir