معنى «لهو»
«لهو» به معناى بازدارندگى است. البته ما دو جور بازدارندگى داريم: يك بازدارندگى عملى، مثل اينكه انسان از راهى مىرود، فردى بيايد جلوى او را بگيرد و انسان را باز دارد. اين را «لهو» نمىگويند. «لهو» بازدارندگى فكرى و روحى است؛ يعنى موجبات سرگرمكنندگى كه انسان را از مقصدش باز بدارد.
مثل اينكه انسان مىخواهد به جايى برود، مقصدى دارد، بعد چشمش به منظرهاى بيفتد، سرش گرم تماشاى آن بشود يا سرش گرم گوش دادن به سخنى بشود، يك وقت به خود بيايد ببيند كه از مقصد بازمانده، كسى هم جلويش را نگرفته ولى از درونش بازداشته شده است.
اگر يك امر مشغولكنندهاى كه خصلت و اثرش فقط سرگرمكنندگى است انسان را از مقصد و راهش باز دارد، اين را «لهو» مىگويند؛ امرى كه اثرش فقط و فقط سرگرمكنندگى و مشغولكنندگى ذهن است و بس، و اصلا خصلتى و خاصيتى غير از اين ندارد. اين تعريف را درست توجه كنيد، آن وقت مىفهميد كه چرا اسلام با لهو مطلقا مبارزه مىكند.
امورى كه خاصيت آن فقط و فقط سرگرم كردن است؛ اگر مردم حسنى براى آن فرض مىكنند اين است كه مدتى آنها را سرگرم مىكند و از مسائل جدى باز مىدارد. بسيارى از چيزها در ميان مردم پيدا شده فقط براى همين امر. حال يا از ناحيه افرادى بر افراد ديگرى تحميل مىشود و يا خودشان بدبختانه انتخاب مىكنند. معمولا انتخاب مسكِرات براى همين است. خيلى افراد به اين دليل به سوى مسكرات مىروند كه مسكرات، و لو يك مدت موقت، اينها را از فكرهاى جدى باز بدارد؛ و مخدّرات به طور كلى از اين قبيل است.
مجموعه آثار استاد شهيد مطهرى (آشنايى با قرآن(10 - 14))، ج28، ص: 738
#لهو_لعب
#رقص
#موسیقی
کانال حاج آقا مسئلة👇
https://eitaa.com/joinchat/228524710Ced7ebabb84