#مسئولیت_پذیری_فرزندان
با سلام و خداقوت....
خانمی ۳۳ساله هستم سه فرزند دارم دخترم۱۲سالشه دو پسر ۹ و ۴ساله دارم
به دخترم از بچگی مسئولیت های سبک و کم میدادم اما حالا تنبلی میکنه هر مسئولیتی بهش میدم یا با تاخیر انجام میده یا میگه حوصلم نمیشه یا میگه مثلا ظرف شستن رو دوست ندارم بهش گفتم سفره رو پاک کن انجام میده ولی بعد چند روز میگه تکراری شده دوست ندارم، میخوام غذا درست کنم گفتم باشه ولی وقتی که زمان غذا درست کردن میشه میگه چند لحظه صبر کن میام اینقدر معطل میکنه که خودم درست میکنم و...
میخواستم اگه میشه کمکم کنید تا بتونم بچه هامو مسئولیت پذیر کنم؟
چه کارهایی انجام بدم و چه مسئولیت هایی بهشون بدم؟؟ممنونم.صوت تربیت فرزند و تربیت جنسی هم گوش دادم
🌹🍃 پاسخ
#مشاور_امین کانال تربیتی همسران خوب، سرکار خانم
#بیات👇
🌸بسم الله الرحمن الرحیم 🌸
عرض سلام و احترام خدمت شما خواهر گرامی
پی گیری شما در امر تربیت صحیح فرزندان و دنبال کردن مباحث آموزشی و مشاوره ای قابل تقدیر هست. ان شاء الله که با سعه صدر و پیاده و عملی کردن آنچه آموخته اید بتوانید در امر تربیت فرزندان موفق عمل کنید. 🌹
🦋در رابطه با مسئولیت پذیر کردن فرزندان به چند نکته لازم هست توجه کنید:
♻️فرزندان شما در سنین مختلف رشد هستند و هر کدام ویژگی رشدی مخصوص به خود را دارند و لازم هست مقتضیات سن هر کدام را با توجه به آنچه آموختید در نظر بگیرید. دختر 12 ساله شما در دوره نوجوانی قرار دارند دورانی که از آن تعبیر به دوران بحران و هیجانات میشود و نیاز هست با صبوری و محبت و آرامش و حتی گاهی نیز با تغافل رفتار کنید.
♻️مسئولیت های فرزندان را با توجه به سنشان در منزل مشخص کنید. مثلا مسئولیت بردن نمکدان یا لیوان بر سر سفره با پسر 4 ساله. مسئولیت کارهای بیرون مثل بردن زباله ها؛ یا خرید نان یا کمک به پهن کردن و جمع کردن سفره با پسره 9 ساله و دخترتان هم به همین ترتیب مسئولیتی به ایشان دهید و حتی میتوانید در این زمینه از خودشان هم نظر خواهی کنید که قبول کدام مسئولیت را دوست دارند. به صورت هفتگی نیز میتوانید مسئولیت ها را جابه جا کنید.
♻️هرگز فرزندانتان را با بقیه مقایسه نکنید. چرا که خطای بزرگیست و آفت مسئولیت پذیری است. مثل اینکه بگویید دختر خالت رو ببین چقدر تو کارها کمک میکنه.
♻️سعی کنید انتظار خارج از توان از ایشان نداشته باشید و یا انتظار اینکه مثلا کاری که محول کرده اید را بی نقص و کامل انجام دهند. طبیعتا ممکن است کم و زیادی داشته باشد. انتقاد مدام شما مبنی بر اینکه چرا مثلا ظرفا رو تمیز نشستی چرا همه جا رو خیس کردی چرا مایع ظرفشویی زیاد ریختی و..... این گیر دادن ها و انتقاد کردن حتی ممکن است اعتماد به نفس فرزند شما را در انجام مسئولیت محوله پایین بیاورد. پس باید با مهارت و آرامش رفتار کنید. ابتدا تشکر کنید و بعد اگر نکته ای بود با آرامش به او بگویید.
♻️برای ایجاد انگیزه در مسئولیت پذیر کردن فرزندان حتما تشویقشان کنید. فعالیتی که انجام میدهند را ببینید و تشکر و تشویق کنید. که این امر منجر میشود فرزند شما شخصیت و استقلال خود را بیابد. برای تشویق هم علائق فرزندتان را بشناسید و از همان بهره ببرید. و یا از ادبیات محبت آمیز استفاده کنید. مثلا گاهی مواقع که مهمان دارید البته مهمانی که از نزدیکان باشد به دخترتان پیشنهاد دهید مسئولیت میوه آرایی با شما و یا تزئین سالاد و یا درست کردن ژله و یا هر کاری که خودش استقبال میکند و کلا کار را به دخترتان بسپارید مگر اینکه خودش کمک بخواهد و یا غیر مستقیم نظارت کنید.
و حتما به عملکردش توجه کنید به ویژه از طرف پدرش. گفتنِ این جمله از زبان پدر که مثلا "دخترِ بابا چه کرده 😍" یا "آفرین به دختر کدبانوی خودم" خیلی میتواند ایجاد انگیزه در دخترتان کند. همچنین ادبیات تشویقی و محبت آمیز از جانب شما و اطرافیان خیلی موثر هست.
♻️هرگز فرزندتان را سرزنش نکنید و از گیر دادن و تذکر بسیار جلوگیری کنید چرا که زمینه لجبازی را فراهم میکند.
♻️نقش الگویی شما بسیار حائز اهمیت است. در زمینه نظم و مسئولیت پذیری الگوی خوبی برای فرزندتان باشید و خودتان در این زمینه مقید باشید.
ان شاء الله که در امر تربیت صحیح خدای متعال شما را یاری کند. 🌺
💠 کانال تربیتی همسران خوب 💠
@hamsaranekhoob