📝
#یادداشت_تحلیلی
🔺امام علی (ع) میفرمایند چه بسيار است عبرتها و چه اندكاند عبرت گيرندگان!. اکنون که شاهد افزایش افسار گسیخته شاخص معاملات سهام در بورس هستیم، لازم است یادی کنیم از کاهش ارزش بورس در سال ۹۴ که چهار تن از وزرای دولت را مجبور ساخت که برای فرار از تبدیل شدن رکود به بحران، طی نامهای خواستار اتخاذ تصمیمات ضربالاجل از سوی دولت شدند. در آن نامه ذکر شده بود که بازار سرمایه زیان کاهش ارزشی بالغ بر ۱۸۰ هزار میلیارد تومان را طی ۱۹ ماه نشان میدهد. زیانی که اگر با دقت بدان بنگریم خواهیم دید که صرفا ناشی از کاهش ارزش ۲۷ هزار واحدی شاخص بورس (از عدد ۸۹ هزار واحد در دی ماه سال ۱۳۹۲ به عدد ۶۲ هزار واحد در شهریورماه ۱۳۹۴) بود.
🔺اکنون که فقط طی دو ماه گذشته از سال جاری، شاخص بورس رشدی نزدیک به ۵۰۰ هزار واحد را تجربه کرده، زنگ خطری است که بدانیم افزایش بیدلیل شاخص بورس اوراق بهادار در حالی که بخش عمدهای از صنعت و تولید کشور در رکود بسر میبرد صرفا ضرر و زیان ناشی از سقوط بعدی آن را گرانتر خواهد کرد. لذا لازم است که به جای دمیدن به این هیجان و عطش کاذب ناشی از تصمیمات و سیاستهای ناهماهنگ دستگاهها در داخل کشور چارهای جهت تنظیم و مدیریت سرمایه در برای نیل به جهش تولید اتخاذ شود.
🔺هر چند که به زعم برخی دلواپسان این نیز گوشهای از پازل کهنه و نخنمای قبلی در جهت ایجاد بحران ساختگی در کشور است که شاید این بار به بهانه بورس و بازار سرمایه در قاعدهی «ما نمیتوانیم» نظام را به تنگنا برده و به طبل مذاکره با آمریکا بکوبد تا بتواند با دست دراز کردن به سمت بیگانه، چاره را از کدخدا تمنا نماید.
✍ ابراهیم نجفی، کارشناس ارشد مالی و اقتصادی
📝 نامه مشترک چهار وزیر (علی طیب نیا، محمدرضا نعمت زاده، علی ربیعی و حسین دهقان وزرای اقتصاد، صنعت، کار و دفاع) به حسن روحانی در نیمه دوم شهریور ۱۳۹۴ که با ذکر زیان کاهش ارزشی بالغ بر ۱۸۰ هزار میلیارد تومان طی ۱۹ ماه، خواستار تصمیم ضربالاجل دولت شده بودند:
📎
mehrnews.com/xwVJb
اندیشهجویان استاد حسن عباسی
📡
@Hasanabbasi_students