⭕️ دوباره استیو هانک اظهار نظر کرد
🏷
#اختصاصی_جنبش
📸
b2n.ir/162896
🌐️️️ اخیرا استیو هانک استاد اقتصاد دانشگاه هاپکینر، با نقل قولی از مرکز آمار ایران که در آخرین گزارش خود در مرداد ۹۹، مقدار تورم را ۲۵/۸ درصد اعلام کرده است گفته است تورم ایران را با فرکانس بالای دادهها طبق استاندارد تکراری «ppp» محاسبه کرده و مقدار آن ۱۱۴/۸ درصد است.
🔴 گویا استیو هانکه علاقهمند است هر از چندی تورم ایران را محاسبه کند و اعدادی نجومی و عجیب از تورم در ایران اعلام کند. او اعدادی همچون عدد ۵۴ درصد - ۷۸ درصد و ۲۲۰ درصد و اخیرا ۱۱۴/۸ درصد را گزارش کرده است. بیبیسی فارسی به عنوان شاخص رسانههای اپزیسیون و بقیه رسانههای دشمن هم در تعهد نانوشتهای گزارشهای هانک را پوشش گستردهای میدهند!
از طرفی هم مجله تجارت فردا علاقه وافری به اظهارات وی دارد.
📝 مبنای محاسبات او که مدام هم ازش یاد میکند، شاخص ppp میباشد. اما این شاخص چطور کار میکند!؟
او میگوید براساس شاخص ppp یا شاخص «نرخ برابری ریال و دلار» نرخ تورم هر ماه را نسبت به ماه قبل میسنجد. این شاخص، شاخص معیوبی است.
🔺 اگر بخواهیم دلیل عیب این شاخص را بگوییم، میتوان گفت که به طور کلی کالاها در اقتصاد به دو دسته تقسیم میشوند:
1️⃣ مبادلهای (کالاهایی که مردم شخصاً آن را خریداری میکنند. کالاهای عمدتاً تکنولوژیک مثل ماشین، موبایل و اغلب کالاهای مورد استفاده طبقه متوسط رو به بالا) کالاهای ارز بَر که تغییرات نرخ ارز، بر روی این کالاها اثر مستقیم دارد.
2️⃣ غیرقابل مبادلهای است (همچون بنزین، برق، آب، نان، تاکسی، حمل و نقل و... که مردم خودشان شخصاً اقدام به واردات آن نمیکنند. اما برای دولتها کالاهای مبادلهای محسوب میشود). این کالاها عمومی هستند و عمدتاً توسط طبقه مستضعف استفاده میشوند؛ تغییرات نرخ ارز بر روی این کالاها در ایران، دست کم تا امروز اثرگذاری ناچیزی داشته است. دولت فعلا توانسته کالاهای اساسی غیرقابل مبادلهای را برای عموم مردم ثابت نگه دارد و همین سبب شده فشار روی این طبقه تعدیل بشود.
❌ اشکال شاخص ppp در اینجاست که تنها برای محاسبه روی کالاهای گروه اول قابل استفاده است. ولی هانک آن را به کل اقتصاد تعمیم داده و در نتیجه به چنین رقمهای عجیب رسیده است.
🔴 او در مقالهای که سال ۲۰۰۹ منتشر کرده بود، نیز همین آرزوی «چرخهی مرگ کلاسیک» را برای
#ریال ایران در دولت دهم داشت: «بحران اقتصادی
#ونزوئلا به این علت افسار گسیخته شد که دولت نتوانست کالاهای غیر قابل مبادلهای مثل گندم، نان، آب، بنزین، برق و... را ثابت یا با تورم ناچیز نگه دارد که موجب نارضایتی گسترده عموم شد.»
📌 همانطور که میدانید، عامل روانی حرف اول را در بازار میزند. گاهی میتوان با یک خبر چُنان شوکی به بازار داد و چنان مسیری برای سرمایهها تعریف کرد، که با دهها روش تحلیل فاندامنتال و تکنیکال قابل پیشبینی نباشد.
اعداد و ارقام هانک پیش از آنکه اقتصادی باشد، روانی است و سعی در تغییر تحلیل مخاطب دارد.
➖➖➖➖➖➖➖➖➖
✊️جنبش مردمی مقاومت در جنگ ارزی
📱
@currency_war