سلام علیکم جمیعا
موضوع: بحث ولایت فقیه
ولایت مطلقه چیست؟
اهل بیت ع ولایت های متعددی دارند:
۱- ولایت تکوینی که امام قادر است در عالم به هر صورت که صلاح می داند تصرف کند مثل: زنده کردن مرده و ...
۲- ولایت تشریعی یعنی حق تبیین دین و بیان کلیات و جزئیات دین و تشریع واجبات و محرماتی که حضرت رسول الله ص به مردم نفرموده است و ...
۳- ولایت در اجرای شرع در حد (النبی اولی المومنین من انفسهم) یعنی امام اختیار تام نسبت به تمام عالم و انسانها را دارد و هر دستوری بدهد بر همه واجب است اطاعت کنند ولو ( بر فرض محال) دستور خود کشی یا آدم کشی یا ... بدهد. ( امام معصوم جانشین حضرت رسول الله ص است و غیر از انشاء دین، بقیه اختیارات آن حضرت را دارد) ( امام معصوم دستور لغو و عبث و بی حکمت نمی دهد و از سر هوای نفس دستوری نمی دهد و هر دستوری بدهد عین حکم الله است و تمام مسلمانان ولو دلیل دستور آن حضرات را ندانند باز باید از ایشان اطاعت کنند)
این سه قسم، مخصوص اهل بیت ع است و هیچ فقیهی نگفته که فقها چنین ولایتهایی دارند.
۴- فقیه، ولایت بر امور شخصیه افراد داشته باشد ( با قید رعایت مصلحت مسلمانان)
مثلا جاده ای دارند می کشند ( که احتیاج مبرم مسلمین است)، شرعا باید اگر خانه ای در طرح بیفتد، باید صاحب خانه را راضی کنند بعد خانه اش را خراب کنند، حال اگر صاحب خانه ای به هیچ وجه کوتاه نیاید و راضی نشود و از طرفی تا خراب نشود جاده درست نمی شود، آیا بی اجازه صاحب خانه و با زور می شود خانه اش را خراب کرد و پول خانه را عادلانه به او داد؟
در این صورت علما دو قسمت شده اند بعضی فرموده اند به هیچ وجه نمی شود خراب کرد و فقیه چنین حقی ندارد که حکم تخریب بدهد و بعضی فقها (که قائل به ولایت مطلقه هستند) می فرمایند باید خانه، بی اجازه خراب شود تا کار مسلمانان لنگ نماند و مردم به مشکل نخورند.
مثال بسیار است
۴- اگر فقیهی مطمئن باشد که اگر قیام علیه حکومت جائر کند، مردم حمایتش می کنند و پیروز می شود و قیام هم به خاطر مصالح زیاد برای امت اسلامی واجب است ولی هزینه سختی دارد و در صورت قیام انسان های زیادی کشته می شوند و شکنجه ها و زندان ها و تجاوز به نوامیس اتفاق می افتد. اینجا هم بین فقها اختلاف است و علمایی که قائل به ولایت مطلقه هستند می فرمایند که قیام جایز است. ( اینکه می بینیم در شروع قیام حضرت امام رحمه الله بعض علما و مراجع ایشان را تایید و یاری نکردند، اختلاف سر این بحثی است که بنده عرض کردم که یا احتمال پیروزی امام را نمی دادند یا می گفتند که پهلوی ظالم است و کشتارها و ... اتفاق می افتد و ما جواب این خون ها و ... نمی توانیم بدهیم) ( بعد از پیروزی انقلاب، علما و مراجع حمایت کردند زیرا دیگر آن مشکلات رد شده بود و حکومت شیعی تشکیل شده بود و حفظ آن واجب است به ادله متواتره)
از همین دست است جنگ های ابتدایی در زمان غیبت مثل جنگ در سوریه با تکفیری ها و کشتن دشمنان در خاک دشمنان و ...
۴- فقیه گاهی بنا به اضطرار، خلاف قانون اساسی عمل کند به خاطر حفظ مصلحت مسلمانان ( فقهایی که قائل به ولایت مطلقه هستند جایز می دانند)
((مثل پلیس که در چهار راه برق رفته چراغ راهنما نیست
پلیس به جهت جلوگیری از تصادف و ...دستور میدهد چه کسی از چهار راه عبور کند...))
۵- ولایت فقیه بر مسائل حکومتی معمولی مثل امور جاری و امور حسبیه و قضاوت و .... ( این نوع ولایت را هم علما و مراجع قبول دارند ولو مطلقه را قبول نداشته باشند)
پس ولایت مطلقه فقیه یعنی فقیه در طول حفظ مصلحت مسلمانان، اختیار مطلق دارد.
بعد تشکیل جمهوری اسلامی حضرت امام خمینی رحمه الله و امام خامنه ای دام ظله الشریف از ولایت مطلقه به هیچ وجه استفاده نکرده اند ( ولو قائل به ولایت مطلقه هستند و قانون اساسی تاکید بر ولایت مطلقه کرده است) تا شبهه دیکتاتوری پیش نیاید.
ادامه دارد....