🛑 ناآرامی های اخیر عراق از کجا آب می خورد؟
شماری ازشهرهای
#عراق ازجمله بغداد، ناصریه وبرخی دیگر از شهرهای جنوبی این کشور در دو روز اخیر بار دیگر صحنه اعتراضات مردمی به معضل بیکاری و مشکلات معیشتی بود. درجریان این اعتراضات دو نفر کشته و200تن دیگر از جمله ۴ نیروی امنیتی زخمی شدند.
اعتراضات اخیر از چند منظر قابل تأمل است. هیچ یک از احزاب و جریان های عراقی مسؤولیت صدور فراخوان برای شرکت در این تظاهرات را به عهده نگرفته و گروه هایی از جمله جریان صدر که معمولا آغازگر چنین تظاهرات هایی بودند،اعلام کردند درآن شرکت نخواهند کرد. از مدت ها پیش دعوت هایی در فضای مجازی به خصوص فیسبوک برای این تظاهرات شده بود،اما متولیان اصلی آن ناشناس بودند.با این حال همزمانی این رویداد با دو تحول دیگر در عراق جای این تردید را می گذارد که احتمالا این تظاهرات هشداری به دولت عبدالمهدی است.
نخست سفر او به چین وتفاهمات اقتصادی که با نارضایتی آمریکا مواجه شد و دیگری اعلان مسئولیت رژیم صهیونیستی در حمله به مقرهای حشد که یک روز پیش از تظاهرات دیروز توسط عبدالمهدی انجام شد، به نظر می رسد نمی توان این موارد را تصادفی دانست.
این تظاهرات می تواند توطئه ای از سوی ایالات متحده و هشداری به دولت عبدالمهدی باشد که هرگونه فاصله گیریاز محور آمریکا و همپیمان راهبردی اش مانند رژیم صهیونیستی می تواند بر امنیت و ثبات عراق اثرگذار باشد.
پس دور از انتظار نیست که اگر دولت در بغداد اقداماتی مغایر با تمایلات آمریکا داشته باشد، ابزار تروریسم مورد استفاده دوباره قرار بگیرد. حتی اگر با قطعیت بگوییم که عامل خارجی در تظاهرات اخیر عراق و بغداد نقش داشته، یک موضوع را نمی توان نادیده گرفت و آن این است که بستر مورد استفاده این ناآرامی ها انتظارات منطقی مردم است. فساد گسترده، بیکاری، وضعیت نامطلوب خدماتی مانند برق و... سبب نارضایتی مردم شده و همین موضوع مورد توجه عوامل داخلی و خارجی برای بهره برداری و سوار شدن بر موج اعتراضات می شود. دولت عبدالمهدی که تاکنون کارنامه ناموفقی داشته باید بتواند اقدامات جدی در این خصوص انجام دهد.
سیدرضا قزوینی غرابی،تحلیلگر ارشد مسائل عراق -روزنامه قدس
_____
⚜ حوزه، پشت پرده اخبار دنیای سیاست و حوزویان
⚜
@haozeh