گپ و گفت مونو در مورد نقد کردن کامل کنیم
اول از همه هدف رو باید از نقد معلوم کرد. میخوای نقد کنی یا تخریب؟ میخوای بسازی یا میخوای خراب کنی؟ میخوای فقط نواقص رو ببینی یا مثبت ها رو هم درنظر میگیری؟
اول از همه نقاد باید اشراف کامل به موضع نقد داشته باشه، یعنی درست متوجه شده باشه و با گمان اشتباه خودش شروع به نقد پردازی نکرده باشه و همچنین، علم و تخصص اون موضوع رو داشته باشه.
مثال: اگه قراره کسیو در موضوع رانندگی نقد کنی، خودت احاطه به موضوع داشته باشی.
دوم اینکه نقد باید دلسوزانه و با حس دوستی و احترام منتقل بشه، نه خشم و حسادت و ناراحتی و طرد و برتری! نقدی که پایه و اساسش چیزی جز دلسوزیه بی شک نتایج خوبی در برنداره. چرا که گارد اون شخص رو بیش از پیش محکم تر کردیم.
مثال: میخوای سیگار کشیدن یه جوونی رو نقد کنی. اول کمی باهاش رفیق شو. نزار این حس در اون شکل بگیره که تو با شمشیر طرد اومدی سمتش. درکش کن، خودتو جای اون بزار، بعد آهسته آهسته صحبتت رو القا کن. اینکه تو یهوی و ابتدا به ساکن بگی سیگار نکش برات مضره، هیچ اثری روی اون نداره.
سوم در مورد بیان نقد؛ تا حد امکان نقد در لفافه و با مثال خوب و بجا طرح بشه و از جملات طعنه و طردآمیز، تحکمی و آمرانه کمتر استفاده بشه.
چهارم بخش های مثبت رو اول برجسته کن و سعی کن با بیان اونا خودتو به اون فرد نزدیک کنی و سپس نقدتو اونم تدریجی با راهکارش بیان کنی. نقد بدون راهکار هم خیلی مورد توجه قرار نمی گیره.
اینا رو گفتیم که بدونین نقد کردن همینطور بی مهابا نه تنها اثر مثبت نداره، بلکه اون فرد لجبازتر میکنه. بهترین روش برای تغییر ریشه ای و اساسی اشکالات و نواقص در یک جامعه اینه روی باور های اون جامعه کار شه، مثل طرح
#ارغوان_معرفت. لذا اجبار و الزام هایی که میشن ضمانت اجرایی موقت و کوتاهی دارن و صرفا مسکنی هستن که زود اثرش از بین میره.
یکی از بهترین جوابایی که فرستادین منتخب برای جایزه شد و گلچینی از بقیه جواب ها رو هم قرار میدیم ملاحظه بفرمایین.
#نقد_سازنده
•┈┈••✾☘️🕊☘️✾••┈┈•
🌷 جهت آغاز «تحول انسانی» همراه شوید.
🌍
@hayate_ensani