⚪️ دلباخته نباید شد، رها هم نباید كرد! ⚪️
✍ اسلام در نگاه به انسان به عنوان یك فرد، توصیه میكنند زهد بورزد. زهد یعنى دلباخته و دلبستهى دنیا نشود؛
🔹اما در عین اینكه توصیه به زهد میكنند، قطع رابطهى با دنیا و كنار گذاشتن دنیا را ممنوع میشمارند.
🔸دنیا چیست؟ دنیا همین طبیعت، همین بدن ما، زندگى ما، جامعهى ما، سیاست ما، اقتصاد ما، روابط اجتماعى ما، فرزند ما، ثروت ما، خانهى ماست. دلبستگى به این دنیا، دلباخته شدن به این نمونهها، در این خطاب فردى، كار مذمومى است. دلباخته نباید شد. این دلباخته نشدن، دلبسته نشدن، اسمش زهد است؛ اما اینها را رها هم نباید كرد. كسى از متاع دنیا، زینت دنیا، از نعمتهاى الهى در دنیا رو برگرداند، این هم ممنوع است. «قل من حرّم زینة اللَّه الّتى اخرج لعباده و الطّیبات من الرّزق قل هى للّذین امنوا» (۴)؛ یعنى كسى حق ندارد كه از دنیا اعراض كند. اینها جزو مسلّمات و معارف روشن دین است كه من نمیخواهم توضیح بدهم. این، نگاه فردى است. در این نگاه به فردِ انسان، اسلام استفادهى از لذائذ زندگى و لذائذ حیات را براى او مباح میكنند؛ اما در كنار او یك لذت بالاتر را كه لذت اُنس با خدا و لذت ذكر خداست، آن را هم به او یاد مىدهند. انسان در یك چنین راهى به عنوان انسانِ اندیشمند و داراى اختیار، باید انتخاب كند و در این صراط حركت كند و برود. (۵)
💠 امیرالمؤمنین به كسى برخورد كرد كه زن و زندگى و خانه و همه چیز را كنار گذاشته بود و به عبادت پرداخته بود؛ فرمود: «یا عدّى نفسه»، (۶) اى دشمن كوچك خویشتن! با خودت دارى دشمنى میكنى؛ خدا این را از تو نخواسته. (...) بنابراین تعادل دنیا و آخرت و نگاه به دنیا و آخرت - هم در برنامهریزى، هم در عمل شخصى و هم در ادارهى كشور - لازم است. این یك شاخص عمدهى پیشرفت است. (۶)
----------------------------------------
📚منبع: خامنه ای دات آی آر
✍ پینوشت:
۱) هود: ۶۱
۲) من لا یحضره الفقیه، شیخ صدوق، ج ۳، ص ۱۵۶. «وَ قَالَ ع لَیْسَ مِنَّا مَنْ تَرَكَ دُنْیَاهُ لآِخِرَتِهِ وَ لَا آخِرَتَهُ لِدُنْیَاهُ» امام صادق علیه السلام فرمودند: كسی كه دنیایش را به خاطر آخرتش و [یا كسی كه] آخرتش را برای دنیایش رها كند از ما نیست.
۳) بیانات در دیدار استادان و دانشجویان كردستان ۱۳۸۸/۰۲/۲۷
۴) أعراف: ۳۲
۵) بیانات در دیدار دانشجویان دانشگاه فردوسى مشهد ۱۳۸۶/۰۲/۲۵
۶) نهجالبلاغه: خطبه ۲۰۹
🌸
🍃
@hefzmajaziquran114
🌺🍃🌸🍃