.
۱۲ به وقت مونیخ، غزه و تهران -
۳
۹) هفت سال بعد، گزارش تازه «شاخص امنیتی کنفرانس مونیخ» می گوید:
"پس از روی کار آمدن دونالد ترامپ، درک و دریافت عمومی از آمریکا به عنوان تهدید افزایش یافته و شهروندان کشورهای بزرگ صنعتی، نگرانی بیشتری دارند. نگرانی ها درباره اقدامات واشنگتن، به ویژه در آلمان و کانادا، روندی افزایشی را نشان می دهد.
برای تهیه این شاخص، هزار نفر از هر یک از کشورهای عضو گروه هفت (۷ کشور صنعتی) و کشورهای اصلی گروه بریکس (به استثنای روسیه) یعنی برزیل، هند، چین و آفریقای جنوبی مورد پرسش قرار گرفتند و در همه این کشورها (جز آفریقای جنوبی)، درک و دریافت از آمریکا به عنوان تهدید، افزایش یافته است.
روی کار آمدن ترامپ، به معنای روگردانی آمریکا از جهانگرایی لیبرال و احتمالاً فاصله گرفتن از نقش تاریخی "قدرت تأمینکننده امنیت اروپا" خواهد بود.
در حالی که سیاست خارجی آمریکا در سالهای آینده را احتمالاً رقابت با چین تعیین خواهد کرد، همین امر می تواند به تسریع روند چند قطبی شدن نظام بین الملل بینجامد.
شهروندان کشورهای عضو گروه "جی۷" نسبت به این تحول، در مقایسه با مردم کشورهای گروه "بریکس"، خوش بینی کمتری دارند. چند قطبی شدن نظم جهانی، با شکافی ایدئولوژیک همراه است. لیبرال دموکراسی ها، تحت فشار و حتی در حال عقب نشینی هستند".
۱۰) در حالی که وابستگی تاریخی به آمریکا، اوکراین و اروپا و کانادا را در مقابل فشارهای باج خواهانه ترامپ منفعل کرده است، اقتدار مقاومت غزه موجب شد تا حتی نخست وزیر رژیم صهیونیستی، به اولتیماتوم ترامپ بی محلی کند و به اراده حماس برای مبادله سه اسیر صهیونیست در ازای آزادی ۳۷۰ اسیر فلسطینی تن بدهد.
ترامپ هفته گذشته تهدید کرده بود که " اگر تا ساعت ۱۲ شنبه، همه گروگان ها از غزه آزاد نشوند، دروازههای جهنم باز می شود". اما حماس، پای موضع خود ایستاد و اعلام کرد که طبق توافق و در مرحله ششم مبادله اسیران، فقط سه نظامی صهیونیست را آزاد می کند.
حماس، مجاورت خانه شهید یحیی سنوار را برای آزادی سه اسیر صهیونیست تعیین کرد، در حالی که در پاسخ به لاف ترامپ درباره تخلیه غزه از مردم، روی بنرها نوشته شده بود: "مهاجرتی در کار نیست، مگر به قدس".
نتانیاهو، تن دادن به خواست حماس را بر اعتماد به لاف ترامپ ترجیح داد و مبادله را پذیرفت. مقارن این رویداد مهم، ترامپ در یک عقب نشینی آشکار گفت: "اکنون، اسرائیل باید تصمیم بگیرد که در ساعت ۱۲ ظهر شنبه، چه کاری انجام خواهد داد. ما از هر تصمیمی که اسرائیل بگیرد، حمایت خواهیم کرد"!
۱۱) روزی نیست که تحلیلگر یا سیاستمداری در آمریکا و اروپا، درباره افتادن نقاب از چهره تمدن لیبرال و نابودی قدرت آمریکا هشدار ندهد.
آنها از اینکه حربه قدرت نرم آمریکا پس از قدرت سخت آن، کُند و ناتوان شده، بشدت ابراز نگرانی می کنند و می گویند قدرت اجماع ساز و رهبری کننده آمریکا، به قدرت "خود ویرانگر" تبدیل شده است. نظریه "پایان تاریخ" (استیلای اخلاقی لیبرالیسم) کجا، و یاغیگری دولت آمریکا کجا؟!
در این شرایط، باید از ملت بزرگ ایران تجلیل و قدرشناسی کرد که در مقابل تهدیدات دشمن، جا نزدند، حماسه کم نظیر ۲۲ بهمن را در کف میدان پدید آوردند، و تومار عملیات فریب دولت ترامپ را در هم پیچیدند.
این، نتیجه لبیک ملت و رئیس جمهور، به رهنمود های رهبر حکیم انقلاب است.
چند هفته قبل، خبرنگار از ترامپ پرسید: «ایران ضعیف شده، چرا به تاسیسات هسته ای اش حمله نمی کنید!؟"؛ و او در حالی که نتانیاهو در کنارش نشسته بود، پاسخ داد: «ممنونم که این را می گویی! اما ایران در حال حاضر، نه تنها ضعیف نیست، بلکه آنها بسیار قدرتمند هستند.». وحدت و همدلی است که این پیام اقتدار ایران را بر چشم و ذهن و جان دشمنانش مستولی می کند.
💢
یادداشت روز کیهان
#محمد_ایمانی
🇮🇷حزب الله سایبری
@hizbollahsyberi