حنوکا یا حانوکا (به عبری: חֲנֻכָּה خَنوکَه – به انگلیسی: Hanukkah) یا جشن روشنایی یکی از جشنهای یهودیان است که بهمدت هشتروز (تقریباً مصادف با ایام کریسمس مسیحیان) برگزار میشود.
واژهی عبری «حانوکه» بهمعنای افتتاح و گشایش بوده و این عید یادآور خاطرهی پیروزیهای کهن و یکی از معجزات در تاریخ یهود است.
بر پایهی تاریخ یهود، حزب قدیسین که از اورشلیم گریختند متاتیاهو، بزرگ خانواده حشمونی را که کمی پس از آن درگذشت، به رهبری خود برگزیدند. جانشین او پسرش یهودا ملقب به مکابی (چکش) علیه سلوکیان شورش کرد و پس از چند بار نبرد، بر آنان پیروز شد.
تاریخچه عید حنوکا
پس از آبادی بیت همیقداش (معبد سلیمان) دوم، حدود ۳۰۰ سال قبل از میلاد قدرت جدیدی در اروپا ظهور کرد که امپراطوریهای زمان خویش را به چالش کشید. این پدیدهی جدید قدرتی نبود جز قدرت فاتحان یونانی و تمدنی که بهعنوان هلنیسم (Hellenization) نامیده شد. این قدرت جدید قسمت بزرگی از آسیا را تسخیر نمود که از آنجمله حکومت یهودا در سرزمین مقدس بود
حنوکا در محافل و انجمنهای مخفی و شیطانی
همزمان با اینکه یهودیان جهان حنوکا را بهعنوان یکی از اعیاد خویش جشن میگیرند، بهطور هماهنگ در سرتاسر جهان، انجمنهای مخفی نظیر فراماسونری (Freemasonry)، ایلومیناتی (illuminati)، جمجمه و استخوان (Skull and Bones)، بوهمیان گراو (Bohemian Grove)، ایشتاریان (ishtar) و… مراسم جادوی سیاه شیطانی و آیینی باستانی را به کثیفترین شکل ممکن برگزار مینمایند که بعضاً همراه با قربانیهای خاص میباشد
در کشور ما نیز بهطور خاص در ۱۱ کلانشهر مراسمها در سطح بالا و در سایر شهرهای بزرگ در سطحی پایینتر انجام میشود.
این مراسمها از غروب آفتاب کم کم شروع شده و بهطور خاص از ساعت ۱۰ شب الی ۲ بامداد با بیشترین حجم انجام میشود، که ممکن است اثرات منفی نیز برای سایر شهروندان بههمراه داشته باشد.
توصیهای دربارهی ایام عید حنوکا
خوانندگان عزیز را در این ایام سفارش میکنیم به خواندن سورهی انشراح، آیةالکرسی، چهار قُل، آیهی نور، ذکر «لاحول و لاقوة الله الا بالله العلی العظیم» و ذکر «یا دافع» خصوصاً از غروب آفتاب تا آخر شب. و زیارت مکانهای مقدس در صورت امکان.
@DarmangareNoorr