🔴عصرجدید کشف استعداد یا کُشتن استعداد؟
یکی از مزایای برنامه عصر جدید اینه که، این برنامه یه محلی هست که مردم میتونن بدون پارتیبازی بیان و هنر و استعدادشون رو نشون بدن. خیلی از شرکتکنندگان این برنامه هرجایی رفتن چون پارتی نداشتن، دیده نشدن. مثلا کسایی که مهارت بسیار بالایی تو مجریگری داشتن بارها برای تست به صداوسیما رفتن ولی چون تقریبا این مسائل انحصاریه، کارشون به جایی نرسید حالا هرچقدرم با استعداد باشن.
این برنامه از این جهت خیلی خوبه. البته در همین مزیت هم محدودیتهایی هست. چون ظرفیت این برنامه طوری نیست که پاسخ تمام افرادو بده که بیان و مهارتهاشون رو نشون بدن. ناخودآگاه شاید به همون اشکال پارتیبازی دچار بشه. که کاریش نمیشه کرد، چون ظرفیت برنامه اجازه نمیده
🔻پس مزیت اول این برنامه، کشف استعداد ومهارت آدما به راحتی، بدون تبعیض و پارتی بازی هست
🔻اولین ایراد این برنامه هم اینهکه فقط استعداد و مهارتهای افراد رو نشون میده. درحالیکه مهمتر از کاری که افراد تو این برنامه انجام میدن، تلاش و کوششی هست که شاید سالیان سال انجام دادن تا به این سطح از بروز مهارت و استعداد رسیدن.
ولی چیزی که بیننده میبینه اینه که طرف کارهای خیلی خاص و خارقالعادهای انجام میده ولی نمیدونه چه مراحلی رو طی کرده و چه سختیهایی کشیده. حالا اینجا چه اتفاقی برای بیننده بخصوص کودکان و نوجوانان میفته؟ ناخودآگاه میگن ما چقدر بیخاصیت و بیعرضهایم، هیچی نمیشیم. یعنی دراصل این برنامه استعداد چندصد نفر رو کشف میکنه و استعداد چندمیلیون نفرو میکُشه.
از طرفی باعث مقایسه میشه، اونم مقایسه مخرّب. بخصوص در مادرپدرها، که فرزندانشون رو با این شرکتکنندهها مقایسه میکنن. که حاصل این مقایسه یا ناامیدی از بچههاشون میشه، یا وارد کردن فشار بیش از حد به فرزندانشون.
درحالیکه اگه یاد بدیم حاصل تلاش و کوشش شبانهروزی نتیجهاش این میشه، دیگه این تاثیر مخرب رو نخواهد داشت و القای ناتوانی به بیننده نمیکنه.
درکل باید تلاش رو تقدیر کرد نه نتیجه رو. چون استعدادها متفاوته و قرار نیست همه مث هم باشن و قرار هم نیست همه به نتیجه عالی برسن. ولی همه باید تلاش بکنن
پیشنهاد میشه یک مستند از تلاشهایی که هرشرکتکننده از این برنامه انجام داده، تهیه بشه و پخش بشه. یاحداقل اگه این کار ممکن نیست، بینندهها رو یه جوری توجیه کنن تا این آسیب کم بشه.
___
پ.ن. در این مطلب فرض بر ایناست که تلاش برای بروز این استعدادها مطلوب است. در مطلبی جدا، درباره اینکه آیا درست است انقدر وقت برای پرورش یک استعداد بگذاریم؟، بحث خواهیم کرد؟
#حسین_دارابی
#عصرجدید (قسمت دوم)
کشف استعداد، یا استعدادکُشی؟
@hosein_darabi