بسم الله الرحمن الرحیم
🌎 ۲۴ لغایت ۳۰ اردیبهشت ماه؛
"هفته ملّی جمعیت"
گرامی باد.!
"جمعیت جوان"، بعنوان مهمترین "عامل اقتدار کشورها" بشمار میرود.!
✅چندسالی است که جامعهشناسان و جمعیتشناسان کشور، در موردکاهش رشدجمعیت ایران "هشدار میدهند" و آنرا زنگ خطری میدانندکه اگر رشد جمعیت بهمین منوال ادامه یابد،تا سال۱۴۳۰ شمسی میتواند ترکیب سِنّی جمعیت را تغییردهدوکشور را بسمت
"سالخوردگی یا پیری جمعیت"
ببرد؛موضوعی که بدترین پیامدآن، "دورشدن کشور ازرشدوتوسعه اقتصادی" خواهدبود. دراین شرایط، کشور بتدریج مجبور به پذیرش نیروی کار از کشورهای دیگر میشودکه تبعات خاص خود را دارد.!
✅ "بحران سالمندی جمعیت کشورمان"، باسرعت در حال نزدیک شدن است؛ دراین رابطه، واکنش و دورنگری چشمگیری از مسئولان و ارگانهای مربوطه مشاهده نمیشود و اکثر مسئولان هنوز که هنوز است، "بحران کاهش جمعیت"را جدّی و در اولویت رسیدگی نمیدانند.!
✅ بازخوانی بخشی ازبیانات مقام معظم رهبری در
"همایش ملی تغییرات جمعیتی و نقش آن درتحولات مختلف جامعه"
درتاریخ 1392/8/6 جالب توجه است:
"بنده همچنان معتقدم کشورما، کشور 75میلیونی نیست، کشورما، کشور 150میلیونی [است]؛ حالا ما دستِکم را گرفتیم، گفتیم 150میلیون؛ بیشتر هم میشود گفت.
قطعاً این کشور:
●با این سطح وسیع،
●با این تنوّع آبوهوایی،
●با این امکانات فراوان زیرزمینی،
●با این استعداد بالقوّهی علمی که دراین کشور وجود دارد"،
میتواند یک "کشور پرجمعیّتی" باشد و انشاءالله خودش هم این جمعیت را اداره کند؛یعنی همچنان که ما فکر میکنیم که اگر چهار پنج بچّه افتاد روی دوش یک خانواده،وضع زندگیشان چگونه خواهد شد، فکر اینرا هم بکنیدکه این چهار پنچ بچّه وقتی بزرگ شدندو کاری پیدا کردند و شغلی پیدا کردند چه کمکی میتوانندبه پیشرفت کشور بکنند؛یعنی این را هم باید فکر کرد."
✅ سالها ایران باطرح
"فرزند کمتر، زندگی بهتر "
جلو رفته است.
سیاستهای کنترل جمعیت در دهه 60-70 در مرحله تندروی بیش از حد بود و در واقع ترویج همان سیاستها، امروز کشور را "گرفتار کاهش نرخ باروری" کرده است.
درآن سال ها:
●مهاجرت به خارج کم بود،
●مرگومیر اطفال بهدلیل بهبود وضع بهداشت رو به کاهش بود.
●در اواخر دهه شصت، جنگ به پایان رسیده بود.
●برنامههای توسعه روستایی به خوبی پیش میرفت.
●خانههای بهداشت به خوبی به نقاط روستایی خدمات میدادند.
●تنظیم خانواده و انجام واکسیناسیون، مرتب انجام میشد
●و از میزان مرگومیر اطفال، بهدلیل امراض گوناگون جلوگیری میشد،
درنتیجه: جمعیت به یکباره رشد پیدا کرده و باانفجار جمعیت روبهرو شدیم.
✅در اواخر دهه شصت، سیاستهای جمعیتی به سمت تهدید زادوولد پیش رفت و منابع اقتصادی نیز تامین کننده نبود. به همین دلیل "کاهش باروری" مورد توجه دولتمردان وقت قرار گرفت.!!
به مرور زمان، کارشناسان دلسوز دریافتندکه این کاهش باروری، تبعات سنگین و ضربات جبران ناپذیری بهمراه دارد و بایددر رفع آن،"اندیشید و کوشید".
✅ متاسفانه در مقطعی از زمان با تبلیغات ناگواری که فکر میکردیم خوب است و ظاهر جذّابی داشت و باورمان هم شد، متوجه شدیم که رشد جمعیت ما حتی از برخی کشورهای اروپایی هم کمتر شده است. آنها بستههای تشویقی گذاشتهاند برای این که زوجین جوان فرزند دار بشوند،اما ما جوری در ایران برخورد کردیم که انگار فرزنددار شدن عیب محسوب میشود.
✅بااین شرایط در10الی15 سال بعد تبدیل به کشوری با جمعیت متوسط سالمند به بالا می شویم.باید تلاش کنیم بایک نگاه منطقی و درست این آسیب را جبران کنیم.!
✅بسیاری ازجوانان ازترس موانع اقتصادی،از آوردن فرزندان بیشتر گریزانند.اما درابتدا باید فرهنگ درست شود،تشویق زوجین که میتوانندنقش پررنگی داشته باشند.
درهیچ کشوری و هیچ قومی تغییر حاصل نمیشودمگراینکه درزمینه فکر و اندیشه شان تغییر حاصل شود.اول باید مردم بپذیرند ازدیاد نسل یک موضوع حیاتی است و برای ادامه یک ملت مهم است.
«پایداری یک تمدّن، به ازدیاد نسل است.»
✅ مسئولان نظام بایددر این زمینه توجه داشته باشندوهمانگونه که رهبرانقلاب نیزفرمودند درخصوص" تاخیردر ازدواج، شغل، مسکن و دیگر مسائل جوانان"،باید مشکلات را ریشهای حل کنند و عمیقاً موضوع افزایش جمعیت را هم مدنظرداشته باشند.
بعداز"حل ریشهای نیازهای اساسی نسل جوان"، باید توقّعِ "افزایش نسل و فرزند"را داشته باشیم بهگونهای که هرخانواده حداقل٢تا٣ فرزند داشته باشد.
در واپسین عرایض، مایلم تکمیلاً دراهمیت افزایش جمعیت به حدیثی از نبی مکرّم اسلام(صلياللهعليهوآله) اشارت نمایم:
"ازدواج کنید و فرزنددار شوید و جمعیت را افزایش دهیدکه من در قیامت از زیادی تعداد امّتم برسایر امّت ها مباهات می کنم."
نگارش سعید رهنمائیان گتاب بابل
۱۴۰۲/۲/۲۳
📌کانال رسمی حسین تقی پور
👇👇👇👇
https://eitaa.com/hosein_taghipour