🍂سلسله مباحث:
#زیِّ_طلبگی
شماره 34
🌺 شاخصها و ملاكهای كلی |
رفتار اجتماعی طلبه🌺
🔅رفتار اجتماعی طلبه (قسمت دوم)
«اگر ما از زی روحانیت و زی طلبگی خارج بشویم، اگر روحانیون از آن زی كه مشایخ ما در طول تاریخ داشتهاند و ائمه هدی علیهمالسلامداشتهاند، خارج شوند، خوف این است كه یك شكستی به روحانیت بخورد، و شكست به روحانیت شكست به اسلام است. اسلام با استثنای روحانیت محال است كه به حركت خودش ادامه بدهد. اینهایند كه اسلام را معرفی میكنند و به پیش میبرند و از اول هم همینطور بوده ... . (صحیفه امام، ج 18، ص 13.)»
رفتارهایی مانند غیبت، دروغ، نگاه به نامحرم، قسم نابجا، سیگار كشیدن، زیاد سوگند خوردن، تحقیر دیگران، تجاوز به حقوق مردم، عدم رعایت حق الناس، بینظمی و وقت ناشناسی، خلف وعده، بیاعتنایی به امانت، تخلف در رانندگی، و ... از این قبیل است. همچنین بیاعتنایی به وقت نماز و حضور در بازار یا اقدام به خرید و فروش، مقارن زمان اذان و نیز صحبت كردن در میان مراسم سخنرانی یا روضه به گونهای كه آشكار و زننده باشد، نمونههای این موضوع بهشمار میرود. علاوه بر این، با توجه به نقش الگویی روحانیت، عدم پایبندی به ضوابط شرعی موجب شكسته شدن قبح آن در نظر مردم میشود و راه بیتوجهی و بیمبالاتی را بازمیگرداند و توجیه موجهی برای طفره از تقید به قوانین شرعی پدید میآورد.
در همین موضع لازم است به رفتارهای ناشی از وسواس نیز اشاره كرد. تكرار عبارات نماز، غلظت مخارج حروف، دقت بیجا در طهارت و نجاست، طول دادن نابجای وضو و تطهیر، نجس پنداشتن همه جا و پرهیز از آن و ... رفتارهای غیرمشروعی است كه موجب الگوسازی نابجا برای مردم یا وهن منزلت صنفی روحانیت میشود و لازم است حتماً از آن پرهیز گردد.
ادامه دارد...
#ویژه_طلاب
#رفتار_اجتماعی
#راه_و_رسم_طلبگی
#ندای_تهذیب
🌼
@nedaye_tahzib
🍀
tahzib-howzeh.ir
💐 معاونت تهذیب مدرسه
🇮🇷 حوزهعلمیه انقلابی امیرالمؤمنینع تبریز
➡️🆔
@howzeh_amir