🔰
سی روز سی آیه (24)
💠
روش های شیاطین (11) ایجاد فتنه
يا بَني آدَمَ لا يَفْتِنَنَّكُمُ الشَّيْطانُ كَما أَخْرَجَ أَبَوَيْكُمْ مِنَ الْجَنَّةِ يَنْزِعُ عَنْهُما لِباسَهُما لِيُرِيَهُما سَوْآتِهِما إِنَّهُ يَراكُمْ هُوَ وَ قَبيلُهُ مِنْ حَيْثُ لا تَرَوْنَهُمْ إِنَّا جَعَلْنَا الشَّياطينَ أَوْلِياءَ لِلَّذينَ لا يُؤْمِنُونَ (الأعراف:27)
✍ ترجمه: اى فرزندان آدم! شيطان، شما را به فتنه نیندازد چنان كه پدر و مادرتان را [با فتنه انگیزی اش] از بهشت بيرون كرد، لباسشان را از اندامشان بر مىكشيد تا شرمگاهشان را به آنان بنماياند، او و دار و دستهاش شما را از آنجا كه شما آنان را نمىبينيد مىبينند، ما شياطين را سرپرست و ياران كسانى قرار داديم كه ايمان نمىآورند.
نکات:
🔹 1- فتنه در لغت به معنای داخل کردن طلا در آتش است برای آنکه طلای خالص از ناخالصی ها جدا شود و در ادامه به معنای آزمایش و امتحان به کار رفته است. حال از آنجا که شیطان با حق جلو دادن باطل و باطل جلو دادن حق سعی می کند انسان را به گمراهی و معصیت بکشاند، این زمینه ای می شود برای مشخص شدن عیار ایمان افراد زیرا همانطور که در ذیل آیه شریفه آمده است شیاطین بر کسانی سرپرستی دارند که ایمان نیاورده اند. پس به نوعی هر چه ایمان قوی تر باشد کمتر فریب شیطان را می خورد و هر چه ایمان ضعیف تر باشد بیشتر فریب می خورد. به این جهت القائات شیطانی فتنه می نامند.
🔹 2- در آیه 53 سوره مبارکه حج نیز تصریح شده است که نتیجه یا هدف از آزاد گذاشتن شیطان در ایجاد القائات و حق و باطل کردن ها همین است که افراد کم ایمان یا بی ایمان مورد آزمایش قرار گیرند و برای همه از جمله برای خود آنها مشخص شود که عیار ایمانشان چه مقدار بوده است: «لِيَجْعَلَ ما يُلْقِي الشَّيْطانُ فِتْنَةً لِلَّذينَ في قُلُوبِهِمْ مَرَضٌ وَ الْقاسِيَةِ قُلُوبُهُمْ وَ إِنَّ الظَّالِمينَ لَفي شِقاقٍ بَعيدٍ» ([آزاد گذاشتن شبههاندازى شيطان] براى اين [است] كه خدا آنچه را شيطان مىاندازد براى آنان كه در دلهايشان بيمارى است و براى سنگدلان وسيله آزمايش قرار دهد؛ و قطعاً ستمكاران در دشمنى و ستيزى بسيار دور [نسبت به حق و حقيقت] قرار دارند.)
🔹 3- در رابطه با سنت آزمایش و دچار فتنه شدن انسان ها برای مشخص شدن عیار ایمان افراد آیات بسیار متعددی در قرآن کریم آمده است ولی به نظر می رسد آیات 2 و 3 سوره مبارکه عنکبوت در این زمینه بسیار صریح است و در جهت روشن ساختن این سنت الهی و برنامه خداوند در این دنیا فوق العاده است: «أَ حَسِبَ النَّاسُ أَن يُتْرَكُواْ أَن يَقُولُواْ ءَامَنَّا وَ هُمْ لَا يُفْتَنُونَ(2) وَ لَقَدْ فَتَنَّا الَّذِينَ مِن قَبْلِهِمْ فَلَيَعْلَمَنَّ اللَّهُ الَّذِينَ صَدَقُواْ وَ لَيَعْلَمَنَّ الْكَاذِبِينَ(3)» (آيا مردم گمان كردهاند، همين كه بگويند: ايمان آورديم، رها مىشوند و آنان [به وسيله جان، مال، اولاد و حوادث] مورد آزمايش قرار نمىگيرند؟ "2" در حالى كه يقيناً كسانى را كه پيش از آنان بودند، آزمايش كردهايم [پس اينان هم بىترديد آزمايش مىشوند]، و بىترديد خدا كسانى را كه [در ادعاى ايمان] راست گفتهاند مىشناسد، و قطعاً دروغگويان را نيز مىشناسد. "3")
✅ دفتر امور اجتماعی و سیاسی حوزههای علمیه 👇
https://eitaa.com/joinchat/1406075456Cc23175814d