✅ روایت تسخیر فضای فکری و فرهنگی ایران توسط آمریکا؛
🔴 ارتش سرّیِ فرهنگی پس از کودتا
✍ سعید درویشی
🔸 بعد از جنگ جهانی دوم جهان در وضعیت نوینی به سر میبرد؛ ساختار سنتی قدرت در نظام بینالملل فروپاشید و بازیگر جدیدی به نام ایالات متحده وارد میدان شد. همزمان با رکود فضای نخبگانی در اروپا دو جریان فکری به عنوان ایدئولوژی برتر شروع به یارگیری کردند. در غرب، لیبرالیسم یکهتازی میکرد و در شرق کمونیسم روسی.
🔹 علیرغم تفاوتهای زیاد میان این دو ایدئولوژی اما مهمترین آن را باید نحوه ارائه آنها دانست. لیبرالیسم آمریکایی توانست با بسیج ابزارهایی که مستقیما بر روی افکار عمومی تاثیرگذار هستند، همانند سینمای رنگی و شاد، روزنامههای آوانگارد، انجمنهای بازیگری و از همه مهمتر تربیت کودکان از همان سنین کودکی، سربازان ایدئولوژیک خود را در نقاط مختلف جهان به کار بندد. در مقابل اما تاکید حکومت شوروی بر وجه نخبگانی تبلیغات سبب شد تا عملا این ایدئولوژی به کالای لوکسی بدل شود که عموم جامعه از آن بهرهای نبرند و همین موضوع باعث رکود تدریجی کمونیسم در کشورهای مختلف شد.
🔸 بعد از کودتای 28مرداد 1332، استحاله هویت ایرانی- اسلامی در دستور کار مقامات آمریکایی قرار گرفت و به تدریج ساختارها، ابزارها و بسترهای این روند شکل گرفت. اما نباید فراموش کرد که این روند بعد از کودتا شکل نگرفته است، بلکه از دههها قبل و با ورود جریان مسیحیت تبشیری آمریکایی به شمالغرب کشورمان، آمریکا استحاله و جاسوسی فرهنگی را آغاز کرده بود. در ادامه ضمن معرفی برخی از ابزارهای آمریکا برای تحقق این هدف، نمونههای تاریخی آن نیز مورد بررسی قرار خواهد گرفت.
http://hvasl.ir/news/91656
🆔
@hvasl_ir