✳️ کارشناسان خارجی صنعت نفت که 5 برابر مهندسین ایرانی حقوق می گیرند!
#روزشمار
26 تیر 1340
❇️ سفر روزنامه نگار معروف آمریکایی به تهران
ساعت هشت و نیم بعدازظهر دیروز سالز برگر، روزنامه نگار و مفسر معروف آمریکایی که مقالات او اغلب در نیویورک تایمز درج می شود، وارد تهران شد. وی برای یک دیدار هشت روزه به تهران آمده است و از اصفهان و شیراز نیز دیدن خواهد کرد.
وی با شاه دیدار کرده و قرار است با نخست وزیر نیز دیداری داشته باشد. سالز برگر در گفت و گو با اطلاعات اظهار داشت: هنوز عمیقا از اوضاع ایران اطلاعی ندارم!
❇️ کارشناسان خارجی صنعت نفت که 5 برابر مهندسین ایرانی حقوق می گیرند!
رضا درودیان طی مقاله ای با عنوان آینده صنعت نفت در ایران نوشت: مقامات کنسرسیوم استدلال می کنند که هزینه تصفیه در پالایشگاه ایران زیادتر از نقاط دیگر است. در این باره باید گفت که این استدلال اگر هم صحیح باشد، دلیل بر آن نیست که نمی توان از بسیاری از هزینه ها کاست و پالایشگاه را به صورت یک دستگاه مدرن و باصرفه درآورد.
باید توجه داشت که در کلیه مناطق نفت خیز، هزینه های مربوط به رفاه عمومی از قبیل ساختمان منازل مسکونی، بهداشت، حفاظت و امور راهسازی و سایر خدمات بر عهده شرکت های خارجی است و انجام این امور رقم قابل توجهی بر هزینه تولید نفت توسط این شرکت ها می افزاید، در حالی که در ایران این قبیل هزینه ها تا حد زیادی از دوش کنسرسیوم برداشته شده است؛ توضیح این که بر طبق قرارداد ایران ـ کنسرسیوم، کلیه هزینه های مربوط به رفاه عمومی به شرح فوق بالمناصفه بین شرکت ملی نفت ایران و کنسرسیوم تقسیم می گردد؛ مضافا به این که شرکت ملی نفت ایران قسمت عمده هزینه سرمایه گذاری در تاسیسات ثابت و متحرک مربوط به استخراج و حمل و نقل و تصفیه و بارگیری را بر عهده دارد.
با این وصف هزینه تولید و تصفیه نفت توسط کنسرسیوم می باید به میزان قابل توجهی نسبت به هزینه مشابه در سایر کشورها کمتر باشد؛ به عبارت دیگر سود ویژه ای که در ایران عاید کنسرسیوم می شود نسبت به فعالیت مشابه شرکت های عضو در سایر نقاط قطعا بیشتر می باشد.
از طرف دیگر امکانات زیادی برای کاهش بیشتر هزینه تصفیه در آبادان وجود دارد؛ یکی از این امکانات قراردادن مهندسین و کارشناسان ایرانی به جای کارشناسان خارجی است که گفته می شود هر کدام به طور متوسط 5 برابر یک ایرانی حقوق و مزایا دریافت می دارند. شواهد زیادی در دست است که نشان می دهد کارشناسان ایرانی به خوبی قادرند جای خارجی ها را بگیرند و بدین طریق صرفه جویی قابل توجهی در هزینه تصفیه به وجود آورند.
❇️ بدون حساب، دیگر به کسی پول نمی دهیم
مهندس فریور، وزیر صنایع و معادن، دیروز طی مصاحبه ای گفت: متاسفانه مسئله کمک به کارخانجات در دوازده سیزده سال اخیر به صورت نامطلوبی درآمده بود. صاحبان صنایع به انواع و اقسام بهانه ها مخصوصا هنگام تغییر دولت ها، دستگاه ها و وزارتخانه های مربوط را تحت فشار قرار می دادند تا به هر نحوی که هست کمک و وام مورد تقاضای خود را اخذ کنند؛ البته این بهانه ها در بعضی اوقات مشروع بود و گاهی هم نامشروع!
در عمل بارها اتفاق افتاده است که کارخانجات پس از اخذ وام، آن را به مصرفی که باید نمی رساندند؛ مثلا طبق اطلاعی که دارم، چندی قبل یکی از صاحبان کارخانجات با فشار زیادی وام گرفته، ولی پول آن را «ده» خریده است؛ حالا ببینید این مشکل تا چه حد بر خلاف تمام اصول و قوانین است. به این ترتیب بود که من از بدو تصدی وزارت صنایع و معادن تصمیم گرفتم یک روش معقول و یکنواخت برای این منظور پیدا کنم و از این پس بدون حساب، دیگر پول به دست کسی نمی دهیم و در صورتی که تشخیص داده شد این کارخانه یک واحد سالم اقتصادی است، آن وقت اعتبار لازم در اختیار نمایندگان بانک ملی ایران و وزارت صنایع و معادن گذاشته می شود تا تحت نظر آن ها پول به مصرف واقعی خود برسد.
http://yon.ir/Zk5hb
@iichs_ir