🔴درس هایی که باید از علامه مصباح آموخت
🔶درس بیست و ششم: پرهیز از استبداد در تصمیم گیری
🖊حجت الاسلام و المسلمین آقای دکتر احمدحسين شريفي عضو هیئت علمی موسسه امام خمینی(ره)
🔶آیت الله مصباح به شدت از استبداد در رأي و تصميمگيرهاي متکی بر ذوق و سلیقه شخصی پرهیز میداد و اجتناب میکرد. علیرغم علم و تجربه فراوانی که داشتند اما به جد معتقد بودند که «مشورت ادراک و هشیاری دهد» و میگفتند حتی اگر کسی معتقد باشد که همه تصمیمات و کارهای خود را فقط و فقط بر پایه معیار عقلانیت اتخاذ میکند باز هم از مشورت ضرر نمیکند چرا که «عقلها مر عقل را یاری دهد».
🔶به همین دلیل روش مدیریتی ایشان به این صورت بود که اغلب قريب به اتفاق تصميمات آموزشي و پژوهشي و فرهنگي مؤسسه در چند شوراي مترتب بر هم به بحث و بررسي گذاشته ميشد و جمعبندي مطالب ابتدا در شورای معاونین و سپس در هيئت رئيسه مطرح ميشد و در جلسات هیئت رئیسه باز هم ابتدا نظر همه اعضاي حاضر در جلسه را جویا ميشدند و حتی به تناسب موضوعات از متخصصان مربوطه نیز دعوت میکردند که در جلسه هیئت رئیسه حضور داشته باشند و سپس تصميم نهايي اتخاذ ميشد.
🔶از همه اعضاي هيأت علمي مؤسسه در کارهاي اداري و اجرايي و آموزشي و پژوهشي موسسه نظر ميخواست؛ اصرار ايشان بر اين مسأله موجب شد اعضاي هيئت علمي مؤسسه برای نقش آفرینی در تصمیمات آموزشی و پژوهشی و فرهنگی مؤسسه، انجمنی را با عنوان «انجمن اساتید مؤسسه» تأسیس کنند و در یک جلسه عمومی از ميان خود عدهاي را انتخاب کنند که با عنوان «شوراي انجمن اساتيد مؤسسه» نامگذاري شد. این شورا حلقة رابطی میان مدیریت و تک تک اعضای هیئت علمی مؤسسه بود. و تلاش میکرد نکته نظرات و نقدها و پیشنهادهاي همه اعضاي هيئت علمي را در موضوعات مختلف، جمعآوري و جمعبندي کرده و در اختيار ايشان و همچنين معاونتهاي مختلف موسسه قرار دهند.
#علامه_مصباح
🌐 کانال و سايت مؤسسه امام خمینی(ره)
🔰
@iki_ac_ir
🔰
https://iki.ac.ir