👇🏻
برخی رسانهها مدعی شدند که یک نسخه از استوانه کورش هخامنشی، بر روی چند تکه استخوان فسیل شدهی اسب در چین یافته شده. آنان مدعی شدهاند که این نشانهی بزرگواری کوروش است که منشور او تا چین هم رفته.
✔️ پاسخ:
نخست: ما قبلا شواهد و دلایلی ارائه کردیم و گفتیم که منشور کوروش جعلی است:
adyannet.com/fa/news/30614
وقتی خودِ منشور جعلی باشد، طبیعتاً بازنویسی آن هم جعلی خواهد بود.
دُیُّم: از کجا معلوم این استخوان اسب باشد؟ شاید استخوان الاغ باشد. و دیگر اینکه اصالت این فسیل استخوان با کدام سند علمی تأیید شده است؟ اروینگ فینکل میگوید که این استخواننوشتهها، بعید است مربوط به دوران باستان باشد. امروزه نیز دیدگاه غالب این است که این استخواننوشتهها، جعلی و نوعاً سندسازی است.
سِیُّم: به فرض که این استخوان، واقعی باشد، لیکن هیچ شاهدی وجود ندارد که نوشتههای روی استخوان، همان متن منشور کوروش باشد. حسین بادامچی (از شخصیتهای متوهم باستانگرا) ادعا میکند که نوشتههای روی استخوان، از روی استوانه کوروش نسخه برداری شده ولی کاتبان چینی در نسخهبرداری دچار اشتباه شدند. به همین خاطر، نوشتههای روی استخوان با نوشتههای منشور فرق دارد!
نهایت استدلال مدعیان این است که چون منشور کوروش به خط اکّدی است و نوشتههای روی استخوان هم به زبان اکّدی است، پس نوشتههای روی استخوان، از روی منشور کوروش نوشته شده (سخنی به غایت نادرست). خُب این همه متن اکّدی داریم. شاید نوشتههای روی استخوان از رویدادنامه نبونید یا یک متن اکدی دیگر، کپی برداری شده باشد.
چَهارم: اگر فرض کنیم منشور کوروش واقعی باشد، در این صورت باید بگوییم که در آن کوروش، مردوک (گوساله) را خدای خود میخواند. باید پرسید آیا در این استخوان هم چنین چیزی آمده است؟
پنجم: مدعیان، اقرار دارند که نوشتههای روی این فسیل استخوان به زبان اکدی است! از سویی به دروغ مدعی هستند که چینیهای باستان آن را از روی منشور کورش نوشتند. خوب اینجا پرسشی پیش میآید که مگر مردم چین زبان اکّدی (که زبان مردم بین النهرین بود) را بلد بودند؟ اگر قرار بود این منشور کورش بازنویسی و برای مردم چین به ارمغان برده شود میبایست ترجمهای از آن به سوی چین میرفت. نه متن اکّدی آن...
✔️ اسناد کامل متن:
adyannet.com/fa/news/26712
@ir_bastan