🔴بازخوانی یک ابهام : ایا با حمله ای بیولوژیک طریفیم
⭕️جنگ افزارهای بیولوژیک به دلیل برخورداری از ویژگیهایی همچون سهولت دسترسی و تهیه، هزینه تولید پایین، تشخیص نسبتا مشکل منشاء حمله، عدم امکان حفاظت موثر علیه بسیاری از عوامل زیستی بیماریزا از شرایط خاصی برخوردار هستند و در کنار چالشهای بهداشتی و درمانی که ایجاد میکنند، باعث ایجاد هراس، ارعاب و هرج و مرج در یک جاممعه میشوند که باعث کاهش ضریب امنیتی جامعه میشوند.
⭕️علیرغم تحریم های بین المللی و موجودیت قوانین بازدارنده بین المللی از جمله قرارداد ۱۹۷۲ میلادی درباره منع استفاده از تسلیحات بیولوژیک که توسط بیش از ۱۴۰ کشور جهان امضاء شده، اسناد و شواهدی وجود دارد که نشان میدهد برنامه استفاده از عوامل میکروبی برای اهداف نظامی و بیو تروریسمی مورد توجه برخی از کشورها قرار دارد.
💢ناتوان سازی و معلول کردن نیروهای انسانی کارآمد از دیگر اهداف تسلیحات بیولوژیک است که میتواند موجب ضعیف شدن و حتی معلولیت ذهنی یا جسمی افراد شده و در نتیجه در کارهای فنی، تخصصی و کیفی آنها اخلال ایجاد کنند.
💢اما مختل کردن نظام اجتماعی و اخلال در نظامی اقتصادی یک کشور را میتوان از جمله مهمترین اهداف یک سلاح بیولوژیک در روزگار کنونی برشمرد.
⭕️ایجاد رعب و وحشت گسترده و نارضایی عمومی هم از جمله اهداف مورد نظر کشوره در استفاده از تسلیحات بیولوژیک است چراکه ناامنی ناشی از احتمال ابتلا به عوامل خطرناک بیوتروریستی عموماً دولت ها را با نارضایتی عمومی روبرو می کند.
⭕️برابر اطلاعات منتشر شده دولت ایالات متحده، طی سالهای اخیر به طور جدی برای تهاجمیتر کردن تسلیحات بیولوژیک خود سرمایه گذاریهای گستردهای را انجام داده است.
⭕️پایگاه آمریکایی گلوبال ریسرچ در مقالهای به قلم لاری رومانوف یکی از محققان خود فاش کرده است که دولت ایالات متحده حدود ۱۳۰ مرکز تحقیقات تسلیحات بیولوژیک، بسیاری از نهادها و موسسات آموزشی و پزشکی خود را در سالهای اخیر برای انجام تحقیقات در حوزه جنگ بیولوژیک به کار گرفته و بر عوامل بیماریزا علیه یک نژاد خاص متمرکز شده اند.