⁉️اعترافات اجباری یا اختیاری؟!/2
🔸6. آگاهی و بیداری
بحثهای علمی، منطقی و مستدلی که برخی از بازجویان دانا و با تجربه با متهم در زندان دنبال میکنند، گاهی در ایجاد تحول، دگرگونی و آگاهی زندانی نقش بسزایی دارد و زندانی اگر به بیماری عناد، غرضورزی، کینهتوزی و... دچار نباشد در برابر منطق و استدلال علمی، تسلیم میشود و عذاب وجدان از جفایی که با موضعگیریهای ناروای خود بر ملّت، کشور و انقلاب روا داشته است او را بر آن میدارد که با یک سلسله اعترافات و بازگو کردن حقایق، جبران مافات کند و آب رفته را به جوی باز آورد.
🔹7. تاکتیک و ترفند
برخی از متهمان که پس از زندانی شدن به مصاحبه تلویزیونی میپردازند، در راه رویارویی با انقلاب و نظـام جمهوری اسلامی مأموریتهایی دارند که میبینند اگر در زندان بمانند، آن مأموریتها از دست خواهد رفت و نقشهها نقش بر آب خواهد شد، از این رو، به شکل تاکتیکی به توبه میپردازند، از گفتار و رفتار گذشته اظهار پشیمانی میکنند تا کیفر سنگینی نبینند و هرچه زودتر آزاد شوند و بتوانند توطئههای براندازی و مأموریتهای شیطانی خود را دنبال کنند.
🔸برخی نیز در مفاسد اخلاقی کثیفی غوطهورند و پرونده سنگین و ننگینی در زمینه مسائل اخلاقی، مالی و... دارند و میکوشند با یک سلسله موضعگیریهای مردمی و مصاحبههای تلویزیونی از برملا شدن آن مفاسد و زشتکاریها پیشگیری کنند و سرشت زشت خود را کماکان پوشیده دارند.
🔹این عوامل و عوامل دیگری در مصاحبه تلویزیونی متهمان زندانی نقش اصولی و ریشهای دارد، اما آن چه در سؤال آمده است «فشار و شکنجه»! باید بدانید که هیچ نوع فشار و شکنجهای نمیتواند زندانی را اینگونه به نطق آورد و به سخنرانی و مصاحبه دامنهدار و گسترده تلویزیونی وادارد. فشار و شکنجه تنها میتواند او را ناگزیر سازد که در پشت تلویزیون به اظهار ندامت و پشیمانی بپردازد و درخواست عفو و بخشش کند که در این مصاحبههای تلویزیونی زندانیان، کمتر دیده شد.
📚منبع: انقلاب اسلامی؛ پرسشها و پاسخها، صص227-222
#فتنه88
🇮🇷
@IRANeMOASER